Prima pagină » Premieră! Galerie de artă deschisă într-o clinică pentru tratarea durerilor de spate

Premieră! Galerie de artă deschisă într-o clinică pentru tratarea durerilor de spate

by Mirela Dinica
0 comment

Un proiect unic pe piața medicală din România a fost lansat, recent, de cea mai mare clinică pentru tratarea durerilor de spate și a herniei de disc, fără operație. Inițiat de managerul clinicii, Mihaela Proicea și de vicepreședintele Asociației Artiștilor Plastici din București, Gisela Moldoveanu, proiectul ”Bio Ortoclinic susține arta” urmărește aducerea frumosului mai aproape de public.

 adina-postelnicu-1
Primul vernisaj al unei expoziții de pictură a fost organizat în holul principal al clinicii Bio Ortoclinic (sos. Ghe. Ionescu Sisești nr. 325A, sector 1), transformat în simeză, așa că, timp de două luni, până în jurul datei de 9 ianuarie, toți cei care vor trece pragul clinicii își vor putea bucura sufletele cu o colecție plină de emoție, realizată de unul dintre cei mai valoroși pictori ai noii generații: Radu Ioan Goia. Cele câteva zeci de lucrări, reunite sub titlul „În mâinile compasiunii”, reprezintă momente dramatice din timpul razboiului, cu toate ororile și suferințele pe care acesta le-a provocat, dar și clipe de bucurie și de speranță, din momentele postbelice.
pictorii-radu-goia-si-amy-vasilescu
”Tema pe care am ales-o nu este un gând, ci este o trăire care ne încearcă pe fiecare dintre noi, când suntem puși înaintea problemelor spiritual și material ale semenilor noștri. Iar compasiunea este la fel de vitală precum aerul, ne înnobilează și ne dă impulsuri spirituale profunde. Speranța într-o lume mai bună este principalul imbold care m-a determinat să aleg această temă, speranța într-o mai bună înțelegere între oameni, indiferent de culoare politică, religie sau rasă”, a declarat artistul plastic Radu Goia, la deschiderea vernisajului ”În mâinile compasiunii”.
elena-merisoreanu-si-mihaela-proicea
Expoziția va fi permanentă, așa că, periodic, toți cei care vor veni la tratamente sau la recuperare vor putea admira noi și noi lucrări de pictură și de artă fotografică.
vernisaj-10
 
”Așa cum medicii tratează trupul, arta tratează sufletul, iar acest demers nu poate fi decât benefic pentru toți cei care trec pragul clincii”, a declarat criticul de artă dr. Marius Tița, cel care a prezentat colecția.

Citeste si

Leave a Comment