Prima pagină » „ABBA” prezintă Eurovision România

„ABBA” prezintă Eurovision România

by Mirela Dinica
0 comment

Varianta românească a celebrei trupe ABBA prezintă anul acesta selecția națională Eurovision. Interpreții Paula Seling, Andreea Bănică și Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea vor fi Anni Frid, Agnetha, Björn și Benny, cei patru membri ABBA, pentru a prezenta spectacolele din 23 și 24 februarie (semifinalele), precum și finala din 9 martie a concursului Eurovision.

„Finala europeană a concursului Eurovision are loc în Suedia anul acesta, iar noi ne-am gândit să aducem o bucată de Suedia la noi acasă. Și cine reprezintă mai bine țara organizatoare a concursului decât ABBA, trupă care a câștigat, de altfel și Eurovisionul… Ne dorim să facem din selecția națională un spectacol cât mai apropiat de atmosfera și calitatea celor suedeze. Este modul nostru de a vă pregăti pentru finala de la Malmö din luna mai, unde, cu siguranță, va fi un show cu adevărat uluitor”, declară Dan Manoliu, manager de proiect al competiției.

Numărul total al pieselor înscrise în acest an pentru selecția națională Eurovision 2013 a ajuns la 148. Până duminică, 3 februarie, 135 de piese au fost înscrise în cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision 2013, celelalte 13 piese fiind expediate prin poștă la sediul TVR și având data de expediere inclusiv ziua de 3 februarie.

Anul acesta, selecția națională Eurovision a stârnit mare interes și în afara României. Interpreți și compozitori din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia sau Franța au înscris melodii pentru concursul din România. Lora, Robert Turcescu și trupa, Luminița Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Văduva se numără printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de proba preliminară. Juriul preselecțiilor (format din compozitorii: Andrei Tudor, Eduard Cîrcotă, Mihai Ogășanu, cărora li se alătură Liana Elekes și Dan Manoliu din partea TVR) se va deplasa la Timișoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) și București (13, 14 februarie), pentru a asculta live interpreții care s-au înscris în competiție.

TVR va dedica, și anul acesta, două zile semifinalelor (23 și 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe câte 12-14 melodii. Cele mai bune șase din fiecare semifinală, alese de juriul Eurovision Romania www.tvr.ro/eurovision | www.facebook.com/eurovision.romania de specialitate, dar și prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Citeste si

Leave a Comment