Prima pagină » Abdominoplastia – singura metoda care te scapa de vergeturi

Abdominoplastia – singura metoda care te scapa de vergeturi

by Predescu Cristina
0 comment

Silueta femeilor este de multe ori pusa in pericol de schimbarile prin care trec acestea in anumite momente ale vietii. Sarcina si perioada de dupa, cresterile si scaderile bruste in greutate sunt doar cativa factori care le afecteaza silueta si in acelasi timp increderea in sine.

In timpul sarcinii modificarile majore ale echilibrului hormonal care duc la retentia de apa, cresterea poftei de mancare si scaderea consumului energetic sunt factorii care influenteaza cresterea in greutate a femeilor. Mai mult decat atat, mitul fals ca acestea trebuie sa manance cat doi contribuie si mai mult la acumularea unor kilograme de care mai apoi acestea pot scapa cu mari eforturi.

„Cu siguranta de multe ori proaspetele mamici au sentimente divergente: pe de-o parte fericirea ca au dat nastere unui copil, pe de alta nefericirea ca vor avea de indurat chinuri grele pentru a slabi si a reveni la silueta initiala. Abdominoplastia vine sa inlocuiasca eforturile extreme pe care trebuie sa le faca femeile pentru a pierde kilogramele acumulate de-a lungul sarcinii. Abdominoplastia este o metoda chirurgicala ce are rezultate spectaculoase intr-o perioada scurta de timp.”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Abdominoplastia este o metoda chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime din regiunea mijlocie si inferioara a abdomenului. Interventia poate ameliora semnificativ aspectul acestuia, deoarece elimina pielea incretita, intareste muschii si aplatizeza abdomenul.

Un avantaj incredibil al abdominoplastiei este acela ca poate sa indeparteze definitiv vergeturile si cicatricile din zonele afectate ale abdomenului.

Procedura este indicata proaspetelor mamici a caror elasticitate a pielii a scazut si au un abdomen ce prezinta un tesut adipos (ce nu poate fi indepartat prin dieta sau sport). Operatia este indicata si daca in urma unor sarcini multiple muschii abdominali sunt departati.

Operatia de abdominoplastie dureaza 2-5 ore, si se efectueaza sub anestezie generala intravenoasa, iar dupa aceasta se recomanda purtarea unei burtiere elastice speciale (4-6 saptamani dupa operatie). Discomfortul se va simti in primele zile (abdomenul va fi umflat si dureros), insa acesta poate fi controlat cu medicatie antialgica. Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator, iar cicatricile se vindeca complet intr-o perioada de aproximativ un an. De obicei, activitatea se poate relua dupa 2-3 zile.

„Totusi, cu privire la aceasta procedura trebuie subliniat faptul ca daca se intentioneaza o noua sarcina, aceasta interventie nu este indicata deoarece zona refacuta in urma procedurii poate fi afectata din nou.”, a tinut sa precizeze chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Trebuie evitata expunerea la soare timp de 1 an dupa operatie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Pentru mentinerea indelungata a rezultatelor obtinute, este important sa se urmeze un regim alimentar recomandat de un medic nutritionist si sa se practice cu regularitate exercitii fizice.

Costul unei interventii este de 3450 euro, in aceasta suma fiind incluse analizele preoperatorii, interventia in sine, 2 zile de spitalizare si 6 controale postoperatoriu.

Citeste si

Leave a Comment