Home STIL DE VIATAMODA Adidas lansează primul pantof sport din lume creat din fibre Biosteel®

Adidas lansează primul pantof sport din lume creat din fibre Biosteel®

by Mirela Dinica
0 comment

Adidas lansează astăzi, la conferinţa Biofabricate din New York, primul pantof sport din lume creat din fibre Biosteel®, o replică a mătasei naturale.

Prototipul pantofului adidas Futurecraft Biofabric este caracterizat de un ţesut superior confecţionat 100% din fibre Biosteel®, un material de înaltă calitate produs natural şi  complet biodegradabil, dezvoltat de compania germană AMSilk. Materialul oferă o combinaţie unică de proprietăţi esenţiale performanţei prin faptul că are o greutate mai mică cu 15% decât fibrele clasice sintetice şi este cel mai rezistent material natural disponibil.

În plus, fibrele Biosteel® oferă mai multă susţinere fiind 100% biodegradabile create în totalitate printr-un proces natural. În acest fel, adidas continuă călătoria în inovare, plecând de la folosirea plasticului nou, apoi a celui reciclat prin parteneriatul cu Parley for the Oceans, şi ajungând pe un teritoriu complet neexploatat. adidas investește în soluţii ce integrează ştiinţa şi natura în inovaţie.

adidas_biosteel_2

Pantoful a fost lansat la renumita conferinţă Biofabricate din New York, odată cu parteneriatul dintre adidas şi AMSilk. Cei doi parteneri vor explora utilizarea fibrelor Biosteel® pe scară mai mare, pentru fabricarea produselor de performanţă.

„În anul inovaţiilor adidas, anunţul parteneriatului nostru cu AMSilk şi lansarea pantofului sport Futurecraft Biofabric, este un pas înainte al angajamentului nostru de a redefini industria sportivă.

Acest concept reprezintă o inovaţie premium. Folosind în produsele noastre fibrele Biosteel® am atins un nivel fără egal al sustenabilităţii. Prin acest pas seminificativ pe teritoriul inovării bionice depăşim limitele sustenabilitaţii şi ale procesului de reciclare.”, a declarat James Carnes, Vicepreședinte Strategie și Creație adidas.

„Pantofii sport pe care i-am dezvoltat împreună cu adidas sunt primele produse din întreaga lume din material de calitate, fabricat din biopolimeri de mătase, asemănător cu cel natural. Prin această dezvoltare vom seta noi standarde în ceea ce priveşte funcţionalitatea materialelor textile regenerabile.”, a spus CEO-ul AMSilk, Jens Klein.

Lansarea pantofului adidas Futurecraft Biofabric vine într-un an în care adidas a lansat o serie de produse ce au depăşit limitele inovării în domeniul pantofilor sport. Aici sunt incluse modelele Futurecraft Tailored Fibre, la care au fost folosite tehnici revoluţionare de manufactură pentru a permite crearea design-ului unic, Futurecraft M.F.G, primul produs creat în fabrica revoluţionară adidas SPEEDFACTORY.

Dezvoltarea acestui produs revoluţionar vine în urma angajamentului făcut de adidas pentru sustenabilitate, după ce prin parteneriatul cu Parley for the Oceans s-a ajuns la crearea primei producţii în masă de pantofi fabricaţi din Parley Ocean Plastic şi anume, modelul UltraBOOST Uncaged Parley.

Citeste si

Leave a Comment