Prima pagină » Adina Buzatu a debutat in film

Adina Buzatu a debutat in film

by Mirela Dinica
0 comment

Stilistul Adina Buzatu si-a facut debutul in lumea filmului.  Ea a acceptat invitatia regizorului Toma Enache de a aparea in productia “Nu sunt faimos, dar sunt aroman”, care va putea fi vizionata incepand de maine in cinematografele din Romania.

Filmul a fost realizat pornind de la ideea originala de a reconstitui artistic mediul in care traiesc aromanii, fie ca este vorba de SUA, Macedonia, Grecia sau Romania. Este primul film din istorie jucat in aromana.
Adina Buzatu a jucat propriul rol, acela de stilist si proprietar de magazine, dar nu in Romania, ci in Statele Unite. “Am avut putine emotii, pentru ca ma aflu la prima experienta de acest gen, sper insa ca m-am descurcat decent. Nici nu pot pretinde mai mult, doar nu sunt actrita. Mi-a placut foarte mult proiectul lui Toma Enache, mi se pare o idée foarte buna, si am acceptat cu placere invitatia sa de a aparea in film”, a declarat Adina Buzatu, care a contribuit si la partea de costume, furnizand intreaga vestimentatie a personajului principal masculin.
Figura feminine centrala a filmului, Armanamea, este interpretata de LInda Croitoru, model, care evolueaza alaturi de Lica Gherghilescu, Rudy Rosenfeld, Teodora Calagiu-Garofil. Filmarile s-au desfasurat atat in Romania, cat si in Macedonia, Grecia, SUA. Cele mai grele momente ale filmarilor au fost cele din pestera Ponicova, de pe partea romaneasca a Dunarii, si oboseala avansata din Macedonia, dupa ce echipa a fost nevoita sa stea, fara explicatii, 12 ore, noaptea, la trecerea granitei.
„Eu nu fac film pentru ca vreau sa fac film, ci cred cu tarie in acest proiect. Cred, de asemenea, ca sunt cel mai potrivit regizor pentru a face acest film despre aromani, cu esenta aromaneasca, dar care sa fie privit si de ceilalti, ca sa ne descopere, intr-un fel. Titlul, filmului, «Nu sunt faimos, dar sunt Aroman», contine, paradoxal, ambitia machidonilor (aromanilor) de a fi faimosi; parca ceva ii impinge spre asta si doresc sa iasa in evidenta, indiferent de tara in care traiesc…”, a spus regizorul Toma Enache.

Citeste si

Leave a Comment