Home VEDETEEVENIMENT Adina Buzatu a devenit Doamna Vinului

Adina Buzatu a devenit Doamna Vinului

by Predescu Cristina
0 comment

Adina Buzatu a fost invitata sa faca parte din Ordo Equestris Vini Europae, o societate cavalereasca de persoane legate printr-un juramant, devenind astfel Doamna Vinului.  

In cadrul unei ceremonii care a avut loc in urma cu cateva zile, Adina Buzatu a fost acreditata ca nou membru al acestei confrerii, primind o medalie si un hrisov de investire. “Mi-a facut o deosebita onoare faptul ca am fost invitata sa intru in Ordo Equestris Vini Europae si marturisesc ca am avut emotii mari la ceremonia de acreditare. Totul a fost facut dupa un protocol strict, care se pastreaza de sute de ani”, a declarat ea.

Toti membrii ordinului cavaleresc sunt legati printr-un juramant pe vin si tara, cu acelasi statut, si se bucura impreuna de prietenie reciproca si de roadele comune ale operei cavaleresti. Ordo Equestris Vini Europae  sau Ordinul European al Cavalerilor Vinului, fondat in sec. XIII in orasul liber Eisenstadt din Austria, este o institutie europeana si se fundamenteaza pe traditia ordinului cavaleresc Sf. Gheorghe din 1273, respective 1308, 1468 si o continua pe aceasta.
Din Ordinul Cavalerilor Vinului mai fac parte si alte personalitati din Romania: Dan Silviu Boerescu, Adrian Paduraru si fratele acestuia, criticul de vin Catalin Paduraru.

Citeste si

Leave a Comment