Prima pagină » Analia Selis va canta in deschiderea concertului Buena Vista

Analia Selis va canta in deschiderea concertului Buena Vista

by Raport Monden
0 comment

Analia Selis revine în atenția publicului după pauza pe care și-a luat-o pentru a dedica mai mult timp creșterii celor doi copii ai ei. Este a doua oară când se bucură de onoarea de a deschide un concert al legendarei orchestre Buena Vista Social Club.

Repertoriul Analiei din seara de 25 iunie va include melodii tradiționale latino-americane. Analia va fi însoțită pe scenă de trupa ei live, precum și de violoncelistul Răzvan Suma, soțul artistei.

Neobosiții muzicieni cubanezi demarează un nou turneu european pe 21 iunie în Irlanda de Nord, urmând apoi să treacă pe rând prin Ungaria, România, Franța, Polonia, Slovacia, Italia, Belgia, Germania, Olanda, Marea Britanie și Spania. O parte din concerte sunt deja sold out, printre care și cel pe care îl vor susține în sala Concertgebouw din Amsterdam, construită în urmă cu 125 de ani și recunoscută drept una dintre cele bine puse la punct săli de concert din lume. 

Omara Portuondo și Eliades Ochoa sunt în acest moment reprezentanții cei mai de seamă ai vârstei de aur a muzicii din insula din Caraibe, cei fără virtuozitatea cărora iubitorii de muzică din întreaga lume nu ar fi aflat de Chan Chan, El Cuarto de Tula, Candela sau Dos Gardenias.

După câteva vizite de neuitat la București dar și o serie de proiecte muzicale care li se aseamănă doar prin denumire și proveniență geografică, adevărații pionieri și ambasadori ai stilurilor son montuno,danzóncha cha cha sau bolero revin pe scena Sălii Palatului, de data aceasta în formulă completă.

Trombonul șefului de orchestră Jesus ‘Aguaje’ Ramos a făcut de-a lungul timpului parte din toate înregistrările de muzică cubaneză ale casei de discuri World Circuit, iar măiestria lui interpretativă și abilitățile de dirijor i-au asigurat un loc de cinste în turneele mondiale ale legendarilor Ibrahim Ferrer, Ruben González și Omara Portuondo.

Barbarito Torres a fost conducătorul muzical al trupei Grupo Campoalegre, a cântat cu Afro-Cuban All Stars, iar pe albumul lui solo, intitulat ‘Havana Café’ i-a avut ca invitați pe Ibrahim Ferrer și Omara Portuondo.

Sunetul inconfundabil al trompetei lui Guajiro Mirabal și personalitatea lui copleșitoare i-au atras denumirea de ”trompetă a Cubei”. Albumul lui, ‘Buena Vista Social Club Presents Manuel Guajiro Mirabal’ a fost nominalizat la premiile Grammy și Latin Grammy.

 

Citeste si

Leave a Comment