Home TRUP SI SUFLETHOROSCOP Anul Maimutei de Foc – PREVIZIUNI

Anul Maimutei de Foc – PREVIZIUNI

by Mirela Dinica
0 comment

Conform calendarului solar chinezesc, in 4 februarie 2016, la ora 17.53 intram in anul Maimutei de Foc. Dupa Almanahul Fermierului, care ia in calcul ciclul lunii, intrarea in Anul Nou chinezesc se face in data de 8 februarie 2016. 

Cristina Groza, singurul Maestru Feng Shui din Romania, face previziuni pentru nou an care incepe din aceasta seara. Focul yang indica o natura optimista si energica. Asemeni soarelui, care lumineaza suprafata solului dar nu poate intra prea adanc in crusta terestra, cei nascuti sub acest semn trec cu usurinta la suprafata problemelor si uneori pot fi superficiali. Nativii foc yang sunt persoane generoase, increzatoare, calde si uneori explozive. Trasatura lor esentiala este perseverenta si repetitivitatea. Sunt genul care adopta cu usurinta businessurile cu franciza. Se pricep foarte bine sa urmeze proceduri  si sa obtina rezultate cu ajutorul lor.  Chiar se mandresc cu faptul ca fac lucrurile ca la carte si ca treaba “merge ceas”, asa cum spune un reprezentant binecunoscut al acestui element (Klaus Johannis). Sunt traditionalisti si nu pot face salturi mari. Evolutia lor se petrece “Pas cu pas”, zi de zi, prin munca repetitva si constanta. Avand in vedere ca se pricep sa urmeze “retete” obtin si rezultate cu usurinta si de aici le vine increderea in ei si optimismul.

In 2016 cu totii vom simti aceasta energie a focului yang, care ne va influenta comportamentul si actiunile. Daca dorim sa reusim in proiectele noastre, vom putea sa le realizam mai usor daca cultivam in noi increderea in sine si perseverenta in anul care va urma.

Este interesant cum, doua dintre filmele favorite la Globul de Aur si la Oscar de anul acesta sunt filme in care oamenii dau dovada de o perseverenta iesita din comun (tipica focului yang) si de inventivitate (tipica Maimutei), care-i ajuta sa supravietuiasca in conditii nefavorabile.

In filmul Martianul personajul principal (interpretat de Matt Damon) este izolat pe planeta Marte si filmul descrie lupta lui constanta pentru supravietuire, cu un accent pus pe capacitatea sa de a s-i mentine tonusul sufletesc si increderea ca va reusi.

In celalalt film, The Revenant, personajul principal (interpretat de Leonardo di Caprio) duce o lupta acerba pentru a supravietui conditiilor vitrege de mediu, animalelor salbatice si tradarii semenilor. El iese invingator din incercari extrem de grele, cu ajutorul unei perseverente dusa pana la indarjire.

Si, cum nimic nu este intamplator, hartile natale ale celor doi actori prezinta relatii cu focul yang din acest an: Matt Damon este Metal yin in ziua nasterii, iar Metalul yin are o relatie armonioasa de combinare cu Focul yang. Leonardo di Caprio este chiar Foc yang in ziua nasterii, ceea ce arata ca este in centrul atentiei in 2016. Este foarte posibil ca, de data asta, sa castige Oscarul, mai ales ca Dragonul din ziua nasterii sale formeaza o relatie de semi-combinare cu Maimuta, asa cum veti vedea mai departe.

Maimuta este ingenioasa si descurcareata, ii place sa experimenteze situatii si stari noi; se plictiseste repede, sarind de la o stare la alta, de la un domeniu la altul. Este experta in a-i organiza pe altii, a delega sarcinile si a gasi solutii. Este un fin observator al naturii umane, cunoaste dorintele si apiratiile tuturor, pentru ca ea si le-a explorat, la randul ei. Este autonoma si autodeterminata. Este acut constienta de dorintele sale, de aceea, uneori poate parea lacoma in a-si urmari propriile interese. Poate schimba usor sistemul de referinta pentru a privi problema din alt unghi si gaseste mereu solutii pline de creativitate. Este regele gandirii laterale si al solutiilor iesite din comun.

Din acest punct de vedere, focul yang si Maimuta au moduri de actiune diferite si conflictuale. Unul este traditionalist si repetitiv, altul este ingenios si schimbator.

Pentru a armoniza acest conflict este nevoie, ca de obicei, de o cale de mijloc. Pentru anul 2016 “calea de mijloc” este sa tinem cont de sufletul nostru, de ceea ce simtim ca ne defineste si ne implineste in strafundurile fiintei. Atunci cand ne intrebam sufletul daca este acord cu avansarea in grad, sau cu mutarea in alt oras, sau cu atitudinea sefului direct etc, si tinem cont de raspunsul primit, nu vom face greseli in alegerile noastre.

Avand in vedere aceste doua energii atat de diferite, tendinta anului 2016 este oscilatia permanenta intre indeplinirea propriilor dorinte, uneori amanate de mult timp (Maimuta) si obligatia de a raspunde necesitatilor (Focul yang). Vom observa aceasta pendulare intre dorinte si obligatii pe tot parcursul anului. In unele momente vom fi nevoiti sa renuntam la placeri pentru a ne ocupa de “viata de zi cu zi” iar in altele, nevoile sufletesti vor prima si Maimuta jucausa din noi va triumfa in fata lucrurilor “serioase si obligatorii”.

In metafizica chineza Maimuta de foc este simbolul soarelui la apus, avand Vestul ca directie cardinala corespondenta. Deloc intamplator, culorile anului desemnate de Institutul Pantone sunt rozul quartz si albastrul numit “serenity”, culori pe care le vedem pe cer in fiecare seara, indiferent de anotimp, in jurul orei 17 (ora Maimutei), cand soarele incepe sa coboare spre apus.

http://cherylvelasco.com/wp-content/uploads/2012/10/sunset-colors3.jpg

Daca ar fi sa asociem anului 2016 o imagine reprezentativa, aceasta ar fi atmosfera lunii august, in care oscilam intre a trage o fuga la mare sau la strand si a ne apuca de planurile pentru luna septembrie. Este o perioada in care simtim ca se apropie vemea sa ne apucam serios de “treaba”, dar inca nu vrem sa renuntam la vacanta si oscilam permanent intre aceste doua tendinte. Aceasta alternanta va fi resimitita mai mult sau mai putin (in functie si de elementele lunare) pe tot parcursul anului 2016.

Provocarea este sa gasim un echilibru intre aceste doua tendinte, aparent opuse, iar solutia este sa nu neglijam niciunul dintre aceste domenii ale vietii. Trebuie sa dam cezarului ce-i al cezarului si maimutei ce-i al maimutei. Pentru majoritatea munca e sursa de venit si dorintele sufletesti sunt tratate doar ca hobby-uri. In 2016 va trebui sa acordam importanta egala muncii si dorintelor (oricare ar fi ele, cu conditia sa nu fie ilegale, imorale si sa nu ingrase :)) si asta nu se poate obtine decat prin organizare atenta. Aceste doua domenii diferite din viata fiecaruia trebuie sa alterneze armonios. Cu totii trebuie sa ne facem programul astfel incat sa integram perioade de activitate si perioade de indeplinire constienta a dorintelor.

O alta modalitate prin care ne putem alinia la energia anului este sa facem acte de caritate, pentru ca focul yang este simbolul caritatii. In 2016 putem beneficia de energia Nobilului (Maimuta) sau putem, la randul nostru, sa fim Nobili pentru cei care au nevoie de ceea ce putem oferi. In metafizica chineza caritatea este unul din cele cinci moduri de evolutie, alaturi de educatie (printre altele). In practica am intalnit de multe ori oameni care aveau o situatie financiara si sociala excelente, desi, dupa harta natala, ar fi trebuit sa o duca foarte greu. Am fost curioasa sa aflu care le e secretul si ei mi-au spus ca au facut acte de caritate de cate ori au putut. Atunci cand suntem caritabili transmitem universului si propriului subconstient mesajul ca avem de unde sa oferim si vom creea un feedback pozitiv care se va rasfrange, inevitabil, asupra noastra, aducand lucruri pozitive.

Il avem ca exemplu tot pe Di Caprio, care face in mod constant acte de binefacere ( donat peste 15 milioane de dolari pentru diferite cauze). Cand si-a spus discursul de multumire la decernarea Globului de Aur pentr filmul The Revenant, a dedicat premiul tuturor comunitatilor indigene din lume, in semn de recunoastere a importantei lor pentru civilizatia noastra. https://www.youtube.com/watch?v=5XYMRbc1nR4. La finalul videoclipului vedem o alta  manifestare tipica focului yang, care este incapabil sa-si ascunda emotiile si nici nu se straduieste prea tare.

Industrii si domenii de activitate

In 2016 energia focului este puternica, prin urmare, domeniile guvernate de acest element sunt sustinute. Acestea sunt: industria petroliera si a combustibililor, restaurantele, industria alimentara si a bauturilor, zborurile (aviatia), tehnologia, metafizica, electronica, industria electrica si energetica, computerele, armele de foc, industria spectacolului, vanzarile, marketingul si relatiile cu publicul. Focul sustine afacerile nou infiintate, de aceea este bine sa incepem un business in domeniile de mai sus.

Metalul este, de asemenea, bine sustinut in 2016, iar industriile reprezentate de metal vor prospera. Aceste sunt: industria bijuteriilor (din metale pretioase), industria automobilelor (prevedem o crestere substantiala a vanzarilor companiei Tesla Motors, avand in vedere ca aceasta imbina metalul si focul), finantele, prelucrarea metalelor feroase si neferoase, industria echipamentelor si a utilajelor.

Industriile ce tin de elementul lemn sunt in crestere lenta in 2016: croitoria, industria textila, industria mobilei, florariile, plantatiile, plafarele, educatia, activitatile culturale.

Domeniile de activitate ce tin de elementul pamant sunt active, insa nu foarte productive pe termen scurt. Aici intra constructiile, resursele naturale, asigurarile, imobiliarele, materialele de constructii.

Industriile ce tin de domeniul apei sunt mai putin active. Acestea sunt transporturile, comunicatiile si transporturile maritime, industria pescuitului, transporturile maritime si fluviale, turismul, instalatiile sanitare, spalatoriile, bunurile de larg consum.

(Va urma cu previziunile pentru toate zodiile)

 

Citeste si

Leave a Comment