Prima pagină » Asculta noul single Cuantune – “Broke”!

Asculta noul single Cuantune – “Broke”!

by Mirela Dinica
0 comment

La inceput de an, Cuantune revine in forta pe scena cu un nou single – “Broke”.  Compusa chiar de membrii trupei, “Broke” va face parte din primul album Cuantune  si promite a fi prima dintre numeroasele surprize pregatite fanilor in acest an.

Noua piesa este o demonstratie de creativitate si se remarca printr-un sound autentic, o fuziune de elemente jazz swing si soul. Single-ul “Broke” va fi inclus pe primul album al trupei ce urmeaza a fi lansat in lunile urmatoare. Acestuia i se vor alaturi piesele deja cunoscute publicului precum “Stand up on your feet”, “This time” si “Addiction”.

Cruxfader si Elizabeth sunt cei doi compozitori din spatele Cuantune, avandu-i alaturi in show-urile live pe Andreas Aron (contrabas) si Alexandru Olteanu (pian).

Elizabeth, una dintre cele mai bune voci de jazz a noii generatii, provine dintr-o familie de muzicieni, tatal ei cantand la acordeon, iar bunicul la saxofon. A luat primele lectii de pian la varsta de 7 ani, a studiat canto-ul clasic, insa dragostea pentru muzica jazz a convins-o sa se dedice total acestui stil in prezent studiind jazz-ul vocal.

Cruxfader a inceput sa compuna inca de la varsta de 13 ani, fascinat de beat-urile hip-hop. Din spatele laptop-ului, platanelor, mixerului si a clapei, a invatat singur teorie muzicala, experimentand cu ritmuri si sound-uri prin numeroase colaborari cu artisti din zona underground hip-hop si soul, atat din Romania, cat si din Irlanda, unde a locuit timp de 5 ani. Descoperindu-si pasiunea comuna pentru muzica, in special pentru muzica jazz, Cruxfader si Elizabeth s-au hotarat sa cante impreuna si au pus bazele proiectului Cuantune.

Link piesa: http://www.youtube.com/watch?v=0Dz2Ftzdapk

Citeste si

Leave a Comment