Prima pagină » Atinge alchimia interioară în 8 pași! | Partea a II-a

Atinge alchimia interioară în 8 pași! | Partea a II-a

by Mirela Dinica
2 comments

Inteleptii taoisti spun ca putem fi nemuritori. Dar chiar daca nu dorim sa ajungem pana colo, putem avea tinerete fara batranete si viata fara de boala.

Cum? Stim ca alchimia este stiinta prin care plumbul se transforma in aur. Si in spiritualitatea orientala exista aceeasi preocupare pentru a da nastere „embrionului de aur”. Dar iluminati stiu ca alchimia exterioara nu are sorti de izbanda daca nu este insotita de cea interioara.

Etapa 5: Transformarea energiei

Energia se ridica si ajunge in zona plexului solar, unde incepe sa aiba consistenta superioara, de natura spirituala. Constiinta fiintei umane care reuseste aceasta etapa se modifica si ea. Egoismul este inlocuit de altruism, iar controlul fata de tot ce tine de materie este perfect.

Etapa 6: Alimentarea spiritului

Energia devine foarte pura, iar constiinta pe masura. Fiinta in cauza chiar intelege ca poate deveni nemuritoare, nicio boala nu o mai poate atinge. Corpul devine doar un instrument ce va fi folosit pentru continuarea procesului chimic interior.

Etapa 7: Transformarea spiritului

Calmul celui care a ajuns in aceasta stare este desavarsit, iar viata lui devine foarte simpla. Daca acum va incepe sa practice alchimia exterioara, plumbul chiar se va transforma in aur – proces care insa nu ii va afecta deloc detasarea de lucrurile lumesti.

Etapa 8: Transformarea in vid

Este ceea ce inteleptii tuturor timpurilor numesc „reintoarcerea la origini”. Aceasta este starea in care, nemaiavand niciun atasament, nu mai ai nimic de pierdut. Sa ramai intr-un corp nemuritor sau sa te retragi in lumina lui Tao? Ramane alegerea ta!

Care este secretul?

Secretul este simplu – ca orice lucru autentic – dar nu oricine il poate intelege. La ora actuala a fost chiar demonstrat stiintific, dar inca nu si-a castigat locul in lumea academica. Formula lui a fost deja descoperita de Albert Einstein, prin celebra formula E=mc2. Cu alte cuvinte, energia si materia pot fi echivalente. Materia este o forma condensata a energiei. Iar energia este de fapt constiinta. Pe acest principiu se bazeaza alchimia si, de aceea este posibil ca atunci cand transformarea spirituala atinge cote maxime, plumbul sa poate deveni aur.

Cele 8 etape decurg firesc una din cealalta cand cineva practica procedeele taoiste. Plumbul reprezinta fluidele corporale vitale, iar aurul este conditia in care acestea ajung dupa ce parcurg calea transformarii prin aceste procedee. Solutiile pentru vindecarea tuturor bolilor si pentru rezolvarea oricaror probleme se afla in interiorul nostru, si sunt chiar mai la indemana decat credem. Pana nu de mult ne lipsea cunoasterea, acum o avem. Depinde de noi cum si daca o vom folosi!

Citeste si

2 comments

ilea briana 27 septembrie 2012 - 4:22 PM

vreau sa practic alhimia si vreau sa va demonstrez ca pot imi doresc din tot sufletul sa ma ajutati si sper ca o veti face

Reply
ilea briana 27 septembrie 2012 - 4:24 PM

raspudetimi daca puteti sa ma ajutati

Reply

Leave a Comment