Home TRUP SI SUFLETPSIHOLOGIE Atinge alchimia interioară în 8 pași! | Partea I

Atinge alchimia interioară în 8 pași! | Partea I

by Mirela Dinica
0 comment

Inteleptii taoisti spun ca putem fi nemuritori. Dar chiar daca nu dorim sa ajungem pana colo, putem avea tinerete fara batranete si viata fara de boala.

Cum? Stim ca alchimia este stiinta prin care plumbul se transforma in aur. Si in spiritualitatea orientala exista aceeasi preocupare pentru a da nastere „embrionului de aur”. Dar iluminati stiu ca alchimia exterioara nu are sorti de izbanda daca nu este insotita de cea interioara.

Aurul este in tine

Prin alchimie interioara, fluidele din trupul tau se transforma in cea mai pura energie, care ajunge sa fie una cu spiritul. Cuvintele suna fabulos si pare ca asemenea activitati tin de apanajul celor alesi, insa daca urmezi principiul si tu poti avea aceleasi rezultate. Avantajul este o sanatate perfecta, regenerarea organismului, iar aurul alchimistilor este echivalent cu nemurirea. Dar, chiar daca nu vrei sa ajungi pana acolo, primele 8 etape te pot scuti de batranete si suferinta.

Etapa 1: Conservarea esentei

„Cand se termina gazul, lampa se stinge”, spune un proverb taoist, care poate fi tradus prin: „cand samanta se epuizeaza, viata ia sfarsit”. Evident, se refera la samanta vietii continuta in fluidele vitale esentiale: sperma in cazul barbatului, ovulul eliminat prin menstruatie in cazul femeii. Pentru ca acestea sa fie conservate, fiinta umana trebuie sa-si controleze impulsurile sexuale. Ori sa fie abstinenta, ori sa practice tehnicile taoiste prin care energia nu este risipita. Suna ascetic, stiu, dar placerea la care se ajunge este mult mai intensa si mai rafinata decat in cazul unei sexualitati obisnuite.

Etapa 2: Refacerea esentei

Cei mai multi care descopera aceste principii  se afla la o varsta la care esenta lor deja a fost risipita de multe ori. Trebuie ca acele fluide, a caror pierdere aduce imbatranirea si degradarea sanatatii, sa fie refacute. Asta se realizeaza prin dieta, ierburi vitalizante adecvate, precum si exercitii taoiste, respiratie, meditatie.

Etapa 3: Transformarea esentei

Atunci cand corpul, respiratia si mintea sunt perfect linistite, fluidele esentiale se transforma in energie. Acest lucru se petrece intr-o meditatie profunda, in nemiscare, dar poate aparea spontan si in timp ce faceti dragoste contolat, atunci cand atingeti o stare de liniste interioara si implinire.

Etapa 4: Alimentarea energiei

Cand esenta s-a transformat in energie, ea poate fi acumulata pe nivelul pe care se afla ca si cum fiinta umana s-ar transforma intr-o „baterie”  de care se poate folosi atunci cand are nevoie. In felul acesta starile de oboseala vor deveni o amintire, iar vitalitatea si sanatatea sunt asigurate. 

Citeste si

Leave a Comment