Home ACTUALITATE Balerinii Corina Dumitrescu și Călin Rădulescu reînvie romanul lui Tolstoi, Anna Karenina

Balerinii Corina Dumitrescu și Călin Rădulescu reînvie romanul lui Tolstoi, Anna Karenina

by Mirela Dinica
0 comment

Ninge cu fulgi mari pe peronul unei gări. Între alți călători, un tânăr ofițer, Alexei Vronski (Călin Rădulescu) și o frumoasă doamnă, Anna Karenina (Corina Dumitrescu), se întâlnesc la un moment dat și, brusc, farmecul fiecăruia îl învăluie pe celălalt.

Anna Karenina este unul dintre spectacolele mele pe care le iubesc cel mai mult. Reîntâlnirea cu o creație este ca reîntâlnirea cu un prieten – prilej de emoție și încântare”  spune coregraful Ioan Tugearu.

Inspirat de romanul cu același titlu al lui Lev Tolstoi, spectacolul Anna Karenina de la Opera Națională București redă prin dans destinul tragic al renumitei eroine. Spectacolul Anna Karenina, în regia și coregrafia lui Ioan Tugearu, a făcut istorie în repertoriul Operei Naționale București, prin montarea sa originală prezentată în premieră absolută pe 8 noiembrie 1998, producția fiind reluată în 2009. Duminca, 13 aprilie, ora 19.00, rolul titular va fi interpretat de Corina Dumitrescu, una dintre cele mai apreciate prim-soliste ale Companiei de Balet, iar Călin Rădulescu va debuta în rolul Alexei Vronski. Reprezentația va mai prilejui debuturile balerinilor Bogdan Plopeanu (Alexei Karenin),Vlad Toader (Acarul), Edda Romano (Serioja).

Citeste si

Leave a Comment