Home STIL DE VIATASANATATE Bărbatii vor ”tinerete fara batranete”

Bărbatii vor ”tinerete fara batranete”

by Predescu Cristina
0 comment

Barbații în jurul vârstei de 50 de ani recunosc ca ridurile, liniile frunții, pleoapele căzute sau calviția îi fac să aibă un aspect mult mai îmbătrânit, afectându-le viața sub diverse aspecte.

În ultimii ani statisticile Societatilor de Chiurgie Plastică din America și Europa demonstrează faptul că proceduri precum liposucția, blefaroplastia, liftingul facial sau injecțiile cu acid hialuronic și botox sunt în clasamentul celor mai cerute operații de către bărbați.

Dacă până acum zicala “tinerețe fără bătrânețe” era adpotată în mare măsura de către femei, de câțiva ani și bărbații au devenit preocupați de menținerea unui aspect fizic cât mai tânar.

Ce bărbați faimoși sunt adepții chirurgiei estetice

Trendul operațiilor estetice în rândul bărbaților este dat cu siguranță de vedetele de la Hollywood, care ar face orice să rămână în formă fizică care i-a consacrat. De operații de lifting facial, injecții cu botox sau intervenții de corectare a nasului cu ajutorul rinoplastiei și-au legat nume actori precum Keanu Reeves, George Clooney, Brad Pitt, Tom Cruise, Michael Douglas și chiar Al Pacino.

Nici vedetele de la noi nu se lasă mai prejos și recunosc frecvent faptul că au optat pentru intervenții estetice chirurgicale sau corecție a ridurilor. Designerul Cătălin Botezatu sau actorul Mihai Mitoșeru au recunoscut frecvent deschiderea către cele mai noi tehnici medicale din domeniul esteticii.

Blefaroplastia și liftingul facial, cele mai dorite intervenții de către bărbați

„Belafroplastia și liftingul facial sunt două intervenții de top în preferințele bărbaților din toată lumea, fapt ce demostrează locurile fruntașe în statisticile realizate de toate societățile de chirurgie plastică din lume”, a adăugat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos. Blefaroplastia este o interventie chirurgicală ce îndepărtează pielea în exces și redă un aspect întinerit feței. Operația este cel mai frecvent indicată după vârstă de 35 de ani. Acest tip de intervenție poate fi realizat și de persoanele tinere pentru remodelarea aspectului congenital al pleoapelor sau pentru îndepărtarea cearcanelor sau pungilor inestetice.

Semnele îmbătrânirii se pot corecta și cu ajutorul lifting-ului facial, iar fața își poate recăpata apectul întinerit și odihnit prin ameliorarea conturului facial, a tonusului pielii și ridicarea mușchilor care o susțin.

Modificările aduse de lifting-ul facial nu pot fi făcute de alte tratamente de întinerire nechirurgicale. Acesta nu schimbă fizionomia caracteristică, nici nu poate stopa procesul ireversibil al îmbătrânirii, dar redă un aspect întinerit prin îndepărtarea excesului de grăsime, întinderea mușchilor sub piele și repoziționarea pielii feței și gâtului.

Lifting-ul facial are cele mai bune rezultate la persoanele care și-au păstrat elasticitatea pielii și au o structură osoasă puternică și bine conturată. În completarea acestor intervenții de natură chirurgicală medicii esteticieni recomandă întreținerea cu tratamente cosmetice realizate periodic (o data la 6-12 luni) cu ajutorul fillerelor (acid hialuronic și toxină botulinică).

“Tratamentele cosmetice ale ridurilor faciale sunt nechirurgicale, minim invazive și lipsite de reacții adverse, dacă sunt efectuate corect. Cele mai frecvente proceduri presupun umplerea ridurilor prin injectarea acidului hialuronic sau corecția cu toxină botulinică.

Trebuie să menționez ca din ce în ce mai mulți bărbați apelează la astfel de metode pentru a-și recăpăta tonusul și tinerețea deoarece sunt foarte eficiente și cu rezultate imediate.”, a mai adaugat Silvia Stănculescu-Vasalos.

Costul unei intervenții de blefaroplastie este aproximativ 1200 euro, costul unui lifting facial începe de la 2000 euro, iar injecțiile cu acid hialuronic sau toxina botulinică aproximativ 250 euro.

Citeste si

Leave a Comment