Home AUTO BMW Concept Active Tourer Outdoor

BMW Concept Active Tourer Outdoor

by Mirela Dinica
0 comment

Cu ocazia expoziției dedicate activităților de vară în aer liber de la Friedrichshafen, BMW prezintă noul BMW Concept Active Tourer Outdoor pentru a demonstra maniera în care un automobil compact poate combina confortul și utilizarea spațiului cu pasiunea pentru sport și timp liber. Acest hibrid plug-in oferă și o avanpremieră a unor noi modele pe care BMW le pregătește pentru clasa compactă.

Conceptul BMW eDrive – preluat de la BMW i8 -, care permite automobilului să ruleze doar în regim electric (astfel nu produce niciun fel de emisii), urmează să fie folosit în toate sistemele de propulsie electrică și hibrid ale mărcii. eDrive cuprinde toate componentele sistemului de propulsie electrică de la BMW Concept Active Tourer Outdoor, precum electromotorul (dezvoltat intern), acumulatorul litiu-ion de mare performanță și sistemul inteligent de gestiune a energiei. Combinația dintre motorul cu ardere internă și electromotor furnizează performanțe sportive, dar și un consum mediu de combustibil de aproximativ 2,5 l/100 km și emisii CO2 mai mici de 60 g/km.

Combinație de aspect sportiv și variabilitate impresionantă.

Proporțiile armonioase conferă BMW Concept Active Tourer Outdoor o imagine sportivă indiferent de unghiul din care este privit. Cu o lungime exterioară de 4.350 de milimetri, o lățime de 1.833 milimetri și o înălțime de 1.576 milimetri, hibridul plug-in împletește dimensiunile compacte cu designul sportiv și atractiv și estetica emblematică BMW. Ampatamentul lung (2.670 mm), linia înaltă a acoperișului și motorul compact, montat transversal – puterea acestuia este transferată spre puntea față -, sunt combinate pentru a furniza un spațiu interior generos. Compartimentul spate variabil de la BMW Concept Active Tourer Outdoor permite o utilizare cotidiană multilaterală, dar oferă și suficient spațiu pentru echipamentul de activități outdoor – toate acestea datorită acumulatorilor sistemului hibrid de propulsie care sunt montați sub podeaua portbagajului.

Design: sportiv și funcțional.

BMW Concept Active Tourer Outdoor dovedește că dimensiunile compacte, funcționalitatea și modularitatea pot fi combinate în cel mai fericit mod cu designul dinamic. Culoarea exterioară Gold Race Orange accentuează apariția sportivă a BMW Concept Active Tourer Outdoor. Un element dominant al imaginii frontale este grila BMW a radiatorului, ușor înclinată spre înainte, completată de benzi atractive de accentuare, de culoare portocalie, pentru două dintre barele grilei. Farurile duble cu lumini LED de accent,  se extind mult în aripile față și, împreună cu bara frontală multifațetată, consolidează prezența BMW Concept Active Tourer Outdoor. Cele două prize mari de aer de sub farul principal accentuează imaginea sportivă a părții frontale.

Când este privită din lateral, silueta alungită, în formă de pană, conferă BMW Concept Active Tourer Outdoor o prezență dinamică. Jantele de 20 de țoli, vopsite parțial în Gold Race Orange, reconfirmă aspectul sportiv al automobilului.

Design interior: spațiu generos.

Interiorul BMW Concept Active Tourer Outdoor creează un sentiment complet nou de spațiu. Consola centrală dă impresia că plutește între scaunele față și curge lin către panoul de instrumente. Acest aranjament furnizează conducătorului și pasagerului din față cel mai mare spațiu posibil pentru picioare. Scaunele ridicate cu poziția lor de tip semi-command, ușor înălțată, oferă o vizibilitate remarcabilă de jur-împrejur, un element important de ergonomie. Suprafața de decor, în nuanță Alu Mesh MoonGrey, realizată dintr-un material de calitate acoperit cu aluminiu, realizează o legătură vizuală între suprafața superioară a panoului de instrumente, în nuanță MoonRock Grey Steron, și cea inferioară în piele MoonWhite.

Echipat ideal pentru sport și timp liber: suport integrat de biciclete.

Un exemplu al modului inteligent în care BMW Concept Active Tourer Outdoor utilizează spațiul este sistemul de transport pentru două biciclete, prezentat în premieră la Friedrichshafen. Spre deosebire de soluțiile convenționale, acest suport nu este montat la exterior, ci este integrat în interior pentru a economisi spațiu. Pe lângă faptul că menține bicicletele uscate și curate, sistemul are și avantajul de a le proteja foarte eficient de furt sau distrugere. Iar când nu este utilizat, sistemul de transport poate fi ascuns în structura laterală a automobilului sau sub podeaua portbagajului, fără a afecta spațiul interior.

Echipat astfel, BMW Concept Active Tourer Outdoor este gata să îndeplinească o gamă vastă de misiuni de transport, zi de zi sau în timpul liber. Iar acest lucru îl face partenerul ideal pentru activități outdoor precum mountain biking, drumeții și curse de biciclete, mai ales că ultimii 20-30 de kilometri ai călătoriei pot fi parcurși în regim exclusiv electric, cu emisii zero. Totuși, BMW Concept Active Tourer Outdoor demonstrează și funcționalitatea impresionantă în condiții urbane.

Funcționalitatea extinsă a BMW Concept Active Tourer Outdoor este susținută de nivelul de încărcare al portbagajului ce se obține prin rabatarea scaunelor din spate. Sistemul de transport este montat pe partea stângă a portbagajului, cu deschidere în sens invers, și constă dintr-un sistem de șine cu braț pivotant. Șina are două puncte de prindere de care se atașează partea superioară a cadrului bicicletei. Șaua trebuie scoasă, iar roțile față ale bicicletei se detașează, proces care, mulțumită mecanismul rapid de desprindere al bicicletelor sport moderne, ar trebui să dureze doar câteva secunde. De asemenea, este uimitor de ușoară stocarea roților într-un suport separat, care este integrat în spătarul scaunului spate din dreapta – acesta se deschide la nevoie.

Experiență revoluționară a afișării cu utilizare vastă a tehnologiei black panel.

Cockpitul BMW Concept Active Tourer Outdoor prezintă nivelul tradițional BMW al orientării către conducător, ceea ce înseamnă că toate butoanele importante de control sunt la îndemână. Displayul multifuncțional al instrumentelor și utilizarea vastă a tehnologiei black panel permit afișarea unei game extinse de informații în cel mai modern mod posibil. Cele patru cadrane sunt familiare, dar modurile de condus – COMFORT, SPORT și ECO PRO – au propriile secțiuni de afișare și scheme coloristice. Acesta beneficiază de o afișare de informații adaptate în funcție de situație.

Monitorul de 8 țoli (20,32 cm) din centrul panoului de instrumente este utilizat pentru accesarea portofoliului de servicii BMW ConnectedDrive și noua funcție de planificarea a traseului pe care o oferă sistemul de navigație. Afișajul central iDrive prezintă și modul de funcționare a sistemului hibrid, conducătorul fiind informat continuu despre modul de utilizare a motorului cu ardere internă și a electromotorului, asigurând o înțelegere mai bună a fluxului de energie din sistem. Electronica de putere a sistemului hibrid de propulsie este conectată la sistemul inteligent Navigation Plus care permite o utilizare cât mai eficientă a acestuia. Datele obținute – profilul traseului, limitele de viteză, situațiile din trafic – pregătesc automobilul pentru cerințe iminente și astfel permit ca energia disponibilă să fie utilizată cu eficiență maximă.

eDrive: sistemul de propulsie pentru BMW Concept Active Tourer Outdoor.

BMW Concept Active Tourer Outdoor este conceput ca hibrid plug-in (PHEV = Plug-in Hybrid Electric Vehicle), care combină avantajele unui electromotor cu cele ale motorului convențional cu ardere internă pentru un efect maxim. Automobilele hibrid plug-in au, în mod normal, o autonomie de peste 30 de kilometri în regim pur electric, ceea ce le permite să opereze la fel de eficient în călătorii scurte și lungi, cât și în mod hibrid. Acumulatorul litiu-ion de la BMW Concept Active Tourer Outdoor poate fi reîncărcat de la o sursă casnică de curent 220V. 

Cu o putere totală de peste 140 kW/190 CP, motorul cu ardere internă și cel electric sunt combinate pentru ca BMW Concept Active Tourer Outdoor să beneficieze de performanțe sportive incontestabile, în timp ce consumul de combustibil și emisiile sunt menținute la un nivel foarte scăzut. În consecință, BMW Concept Active Tourer Outdoor sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de opt secunde, iar viteza maximă este de aproximativ 200 km/h. În ciuda acestor valori impresionante, consumul mediu de combustibil este mai mic de 2,5 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt sub 60 g/km.

Citeste si

Leave a Comment