Home AUTO BMW la Salonul Internațional Auto de la Beijing, a 13-a ediție

BMW la Salonul Internațional Auto de la Beijing, a 13-a ediție

by Mirela Dinica
0 comment

Cu numeroase premiere pentru piața asiatică și cea din China, BMW vine la ediția din acest an a Salonului Internațional Auto de la Beijing (20-29 aprilie 2014) pentru a prezenta o varietate de modele care deschid segmente complet noi de piață.

În cadrul Salonului Auto de la Beijing, premierele pentru piața din Asia sunt noul BMW X4, primul Sports Activity Coupé din segmentul premium al clasei medii, BMW Seria 2 Active Tourer, un automobil complet nou pentru clasa compactă, care pune accentul pe funcționalitatea spațiului, și BMW Seria 4 Gran Coupé, un nou coupé cu patru uși în segmentul premium al clasei medii. De asemenea, alte două modele se vor afla la prima apariție pe piața din Asia: noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé. BMW Seria 7 Horse Edition vine cu accente elegante în Anul chinezesc al Calului.

Modelele de serie BMW i se vor afla la prima lor apariție pe piața din China: inovatorul BMW i3 și avangardistul automobil sport BMW i8.

BMW X4: o prezență puternică.

BMW X4 deschide o nișă complet nouă în segmentul premium al clasei medii și face ca BMW să combine punctele forte ale modelelor BMW X cu eleganța sportivă a unui coupé clasic și cu spațiul suficient pentru cinci persoane. Noul BMW X4 accentuează caracterul său dinamic prin prizele largi de aer din eleronul față, prin linia acoperișului care coboară în maniera unui coupé, prin pasajele puternic sculptate ale roților spate și designul precum al unui difuzor pentru spatele automobilului. Iar gama de motorizări este una potrivită: BMW X4 xDrive28i (consum urban/extraurban/mixt: 9,3-8,7*/6,3-5,9*/7,4-7,0* l/100 km; emisii CO2 mixte: 172-162* g/km) și BMW X4 xDrive35i (consum urban/extraurban/mixt: 10,7/6,9/8,3 l/100 km; emisii CO2 mixte: 193 g/km) dispun amândouă de tehnologia BMW TwinPower Turbo, generează puteri de 180 kW/245 CP, respectiv de 225 kW/306 CP și sunt extrem de eficiente.

BMW Seria 2 Active Tourer: dinamică și funcționalitate a spațiului.

Noul BMW Seria 2 Active Tourer deschide o clasă de automobile completă nouă pentru marcă, combinând confortul și funcționalitatea spațiului cu punctele forte BMW tradiționale precum dinamismul, stilul și eleganța în segmentul premium al clasei compacte. BMW Seria 2 Active Tourer urmează drumul deschis de varianta Coupé, ca al doilea membru al noii game BMW Seria 2, și impresionează din toate unghiurile prin prezența sportivă și proporțiile armonioase. Noile motoare cu turbocompresor, cu trei și cu patru cilindri, pachetul vast de tehnologii BMW EfficientDynamics și conectivitatea tot mai largă datorită BMW ConnectedDrive ilustrează experiența condusului definită de performanțe sportive și eficiență deosebită. Pentru a îndeplini cerințele specifice ale clasei compacte în privința variabilității și funcționalității, BMW a oferit gamei Seria 2 Active Tourer o configurație revoluționară cu tracțiune față. Iar reacțiile acesteia au fost adaptate pentru a satisface așteptările dinamice din partea unui model care poartă emblema BMW.

BMW Seria 4 Gran Coupé: noi standarde de eleganță și extravaganță.

Prin acest coupé cu patru uși din segmentul premium al clasei medii, BMW își demonstrează angajamentul pentru extinderea gamei de modele. După BMW Seria 4 Coupé (consum mediu mixt: 8,4-4,6 l/100 km; emisii mixte CO2: 197-121 g/km) și Cabriolet (consum mediu mixt: 8,4-4,8 l/100 km; emisii mixte CO2: 195-127 g/km), Gran Coupé este al treilea membru al noii familii BMW Seria 4 și – prin proporțiile sale bine echilibrate – este mai lung, mai lat și mai dinamic decât orice alt model anterior al mărcii din clasa medie. BMW Seria 4 Gran Coupé combină calitățile stilistice ale unui coupé cu două uși cu funcționalitatea oferită de cele patru uși și cu nivelul generos de spațiu și hayonului cu deschidere largă. Cinci motoare puternice, rafinate și economice vor fi disponibile de la lansare, puterile dezvoltate variind între 105 kW/143 CP la BMW 418d Gran Coupé (consum urban/extraurban/mixt: 5,4/4,0/4,5 l/100 km; emisii mixte CO2: 119 g/km) și 225 kW/306 CP la BMW 435i Gran Coupé (consum urban/extraurban/mixt: 11,4/6,2/8,1 l/100 km; emisii mixte CO2: 189 g/km).

BMW Seria 2 Coupé: o nouă dimensiune a dinamicii.

BMW Seria 2 Coupé se poate distinge de gama BMW Seria 1 (consum mediu mixt: 8,0-3,8 l/100 km; emisii mixte CO2: 188-99 g/km) prin designul independent, dimensiunile semnificativ mai mari, o gamă de motoare și reglaje ale suspensiei orientate spre performanțe sportive și o echipare standard mai vastă. Model cu caroseriei în două uși și patru locuri, BMW Seria 2 Coupé aduce elementele emblematice ale coupé-urilor BMW în segmentul compact. Tehnologia sofisticată a suspensiei, distribuția aproape perfectă (50:50) a maselor și tracțiunea spate asigură prezența proprietăților BMW caracteristice în privința manevrabilității.

BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupé: tehnologie inovatoare a motorului și angajament pentru designul ultraușor.

Cu noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé, BMW M GmbH demonstrează noua sa abordare privind automobile sport de înaltă performanță. Motorul cu șase cilindri dispuși în linie, complet nou și capabil să urce în turații, dispune de tehnologie M TwinPower Turbo, astfel că furnizează o putere maximă de 317 kW (431 CP) și un vârf al curbei de cuplu de 550 Nm – această ultimă valoare o depășește pe cea a precedentului BMW M3 cu aproape 40%. Consumul de combustibil și emisiile au fost reduse cu aproximativ 25%. Atât BMW M3 Sedan, cât și BMW M4 Coupé (cu transmisia opțională M cu dublu ambreiaj, cu șapte trepte) realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde.

BMW Seria 7 Horse Edition: exclusiv, luxos, distinctiv.

Luxos și dinamic, BMW Seria 7 Horse Edition își face apariția pe piața din China la puțin timp după ce localnicii au intrat în Anul Calului. Versiunea cu ampatament lung a sedanului de lux dispune de finisare în nuanțe BMW Individual și de pachetul sportiv M, toate acestea completate de detalii interioare de calitate deosebită.

Citeste si

Leave a Comment