Prima pagină » BMW M6 Gran Coupe lansat în România într-o demonstrație de 4335 CP

BMW M6 Gran Coupe lansat în România într-o demonstrație de 4335 CP

by Mirela Dinica
0 comment

BMW M6 Gran Coupe a debutat în cadrul BMW M Drive Tour, evenimentul clienților BMW M.  La inceputul lunii iunie, pe o pistă a Aeroportului Băneasa, un grup exclusiv de aproximativ 150 de invitați au putut testa unele dintre cele mai rapide și puternice modele construite vreodată de BMW: BMW M6 Coupe, Cabriolet și Gran Coupe, BMW M5, BMW X6 M și BMW M3.

Au fost deopotrivă disponibile multe modele de referință: cel mai puternic și rapid model construit vreodată de BMW (BMW M6 Coupe, 560 CP și 0-100 km/h în 4,1 secunde) sau primul model M cu tracțiune integrală: BMW X6 M și motor turbo. În total participanții au avut la dispoziție 4335 CP pe care i-au putut experimenta într-un program creat de pilotul Claudiu David, singurul instructor român cu experiență internațională BMW Driving Experience.

Modelele testate au fost echipate de GOODYEAR DUNLOP Tires România, partener tehnic al evenimentului din acest an. Alături de performanțele mașinilor au fost astfel testate și performanțele unora din anvelopele cu cele mai mari ratinguri potrivit noii etichete UE existente acum pe piață, combinația de performanță și putere dintre un model BMW și anvelopele Dunlop fiind explozivă atât pe carosabil umed cât și uscat.

BMW are o tradiție bogată în astfel de programe de test, de altfel BMW Driving Experience, inaugurat din 1978 sub numele de BMW Driver Training, este cea mai veche școală de pilotaj dezvoltată de un producător auto. Este deja cea de-a treia ediție consecutivă în România a unui eveniment dedicat celor mai sportive modele ale mărcii. Incluzând gama BMW M Perfomance, BMW este de altfel unul dintre cei mai de succes producători de mașini sport din România, cu un total de 30 de modele livrate în 2013 și 7 unități în primele 4 luni ale acestui an.

Despre BMW M6 Gran Coupe

Ultimul model al gamei M care își face debutul pe piața din România este noul BMW M6 Gran Coupe.  Cu un preț de 114.400 Euro fără TVA este cel mai exclusiv model produs vreodată, în timp ce accelerația 0-100 km/h în 4,2 secunde îi asigură statutul de cel mai rapid model cu patru uși al mărcii.

Tehnologia sistemului de propulsie de la BMW M6 Gran Coupé garantează performanțele pentru care modele M sunt renumite. Motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo produce 412 kW/560 CP. Pachetul tehnologic include două turbocompresoare twin-scroll, galerie de evacuare în cross pentru cele două rânduri de cilindri, injecție directă pe benzină High Precision, gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC și control variabil continuu al axului cu came Double-Vanos.

Propulsorul de 4.395 cmc are vârful curbei de cuplu la 680 Nm, fiind atins pe un interval al turațiilor cuprins între 1.500 și 5.750 rpm, în timp ce puterea maximă este dezvoltată între 6.000 și 7.000 rpm. Turația maximă a motorului este de 7.200 rpm. De la 0 la 100 km/h, BMW M6 Gran Coupé sprintează în 4,2 secunde, pentru a atinge o viteză maximă de 250 km/h (305 km/h dacă este comandat pachetul opțional M Driver). Consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de 9,9 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 232 g/km.

Transferul puterii se realizează prin intermediul transmisiei M cu dublu ambreiaj, cu șapte trepte și Drivelogic. Sistemul electronic de gestiune a transmisiei asigură selecția vitezei corecte pentru tracțiune optimă. De asemenea, conducătorul are la dispoziție funcția Launch Control pentru accelerație maximă, Low Speed Assistance pentru un plus de confort și funcția Auto Start-Stop pentru îmbunătățirea eficienței.

La BMW M6 Gran Coupé, tehnologia șasiului a fost dezvoltată astfel încât potențialul sportiv al automobilului să aibă ca rezultat performanțe superioare. Asemenea punții spate integrale, suspensia față cu braț dublu are o cinematică specifică și componente realizate din aluminiu forjat. Suporturile șasiului, care folosesc panouri mari, asigură un transfer egal al forțelor dinamice prin caroserie. Standard, BMW M6 Gran Coupé dispune de versiunea M a sistemului Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) și direcție asistată mecanic și cu raport variabil, cu funcție M Servotronic.

Ca alternativă la sistemul standard de frânare – unul de înaltă performanță , BMW M6 Gran Coupé poate fi comandat și cu frâne M din carbon și ceramică. Realizate dintr-un nou tip de compozit cu ceramică și fibră de carbon, discurile de frână au o mai mare rezistență la căldură și la uzură, precum și o masă redusă.

Citeste si

Leave a Comment