Prima pagină » BMW recheama in service 37 500 de masini din cauza fenomenului S.A.M.S.A.R. pe 1 aprilie

BMW recheama in service 37 500 de masini din cauza fenomenului S.A.M.S.A.R. pe 1 aprilie

by Mirela Dinica
0 comment

Probleme de măsurare a kilometrajului duc la un recall important pentru BMW în România

BMW Group România recheamă în service-uri pentru verificări aproximativ 37500 de modele BMW care au fost importate în România de persoane fizice în perioada 2010 – 2013, pentru verificarea kilometrajului.

Un fenomen excepțional, observat pentru prima oară de cercetătorii britanici, a fost constatat în România. Conform observațiilor acestora, importurile second hand din România se confruntă cu așa numitul efect S.A.M.S.A.R. (Sudden and Abrupt Millage System Acute Reduction) care se traduce prin reducerea misterioasă a kilometrajului mașinii.

Robert Acrișior care oferă un astfel de model pe un bine-cunoscut site de anunțuri, a declarat: „Vă spun, cu mâna pe inimă, când am adus mașina în țară, ca un făcut, kilometrajul s-a dat dintr-o dată înapoi. Eram convins că este un sistem BMW care să încuranjeze vânzarea de mașini second-hand și la noi în țară și nu am fost deloc suprins. Acum, poate o să merg la dealer să verific problema.”

Identificarea kilometrajului se poate face foarte simplu, prin verificarea unei baza de date internaționale a mărcii. Fiecare intrare în service este documentată alături de numărul de km pe care automobilul îi avea la momentul respectiv. Astfel, o mașină care figurează în baza de date ca având 150.000 km în 2010 și este ofertată acum cu 98000 km, manifestă evident efectul S.A.M.S.A.R.

Se pare că fascinația pentru paranormal a românilor a făcut ca numai în ultimii 4 ani (2010 –  2013) să fie importate 37816  de automobile second-hand din străinătate. BMW Group România invită toți posesorii de astfel de mașini pentru investigații în rețeaua de service-uri oficiale ale mărcii. Operația, în baza unei programări, costă aproximativ 200 lei și durează 45 de minute.

„Studiile noastre au arătat că mai bine de 90% dintre automobilele second hand vândute de persoanele fizice au kilometrajul modificat. Încercăm, în prezent, să o identificăm pe bunicuța care stătea într-un oraș de provincie în Germania și conducea modele BMW diesel doar pe distanțe scurte, de acasă la supermarket. Se pare că aceasta a fost, la un moment dat, proprietara tuturor modelelor care au fost ulterior importate în România și prezintă efectul S.A.M.S.A.R. Este, înainte de toate, o problemă de siguranță: dacă kilometri nu sunt reali, este de așteptat să fie și alte surprize. Ați cumpăra produse alimentare, știind că au modificată data expirării, doar pentru că sunt mai ieftine?” a declarat Alexandru Șeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Citeste si

Leave a Comment