Prima pagină » BMW Vision Gran Turismo, model de curse pentru Gran Turismo 6

BMW Vision Gran Turismo, model de curse pentru Gran Turismo 6

by Mirela Dinica
0 comment

Un nou automobil virtual de curse, BMW Vision Gran Turismo, ajunge pe circuite în Gran Turismo® 6, renumitul joc de curse disponibil exclusiv PlayStation®3. Modelul de curse, creat de BMW Group Design, este echipat cu un motor de 3,0 litri, cu șase cilindri dispuși în linie, dezvoltat de BMW M GmbH, care promite o performanță maximă de 404 kW/549 CP, tururi rapide și un nivel optim al manevrabilități și al controlului.

„Dezvoltarea BMW Vision Gran Turismo combină experiența pe care am dobândit-o de-a lungul anilor în motorsport cu semnătura BMW Design. Mașina de curse anticipează tendințele viitoare din curse și permite fanilor jocurilor să experimenteze și mai mult calitatea BMW în competiții”, declară Andreas-Christoph Hofmann, vicepreședinte Brand Communication BMW, BMW i, BMW M. Începând de joi (15 mai 2014), vizitatorii BMW Welt din München vor avea posibilitatea de a concura pe circuitele virtuale cu BMW Vision Gran Turismo în cadrul expoziției BMW M. Pe lângă consolele PlayStation®3 pentru jocuri, va fi disponibil și un scaun de curse special – cu un monitor format din trei ecrane -, ceea ce va face ca experiența să fie și mai captivantă, iar jucătorul să aibă impresia că pilotează automobilul în lumea reală. Este vorba de un concept car virtual, fără corespondent direct în lumea reală, construit exclusiv pentru experiența PlayStation.

Urmând tradiția turismelor BMW de succes din anii ’70, echipa de design BMW a creat un model de curse fără compromisuri pentru era modernă. Datorită proporțiilor alungite și siluetei dinamice, BMW Vision Gran Turismo dă impresia de viteză chiar și atunci când staționează. Spoilerele față și spate asigură forța de apăsare optimă, în timp ce elementele de canalizare a debitului de aer reduc atât rezistența aerodinamică, cât și masa totală a automobilului prin utilizarea fibrei de carbon. Finisarea în culorile BMW M urmărește debitul de aer. Karim Habib, director de design BMW, a declarat: „BMW Vision Gran Turismo reprezintă sportivitatea și dinamica BMW în cea mai pură formă. Înseamnă automobilul care a fost conceput și realizat cu maximă precizie pentru a concura și a câștiga”.

Tehnologia din BMW Vision Gran Turismo este la fel de impresionantă ca și designul fără compromisuri. Motorul puternic – de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie și tehnologie M TwinPower Turbo – furnizează o putere maximă de 404 kW/549 CP între 6.200 și 7.300 rpm. Cuplul maxim de 680 Nm este dezvoltat la doar 1.900 rpm. O transmisie secvențială cu șase trepte, operată prin intermediul clapetelor de schimbare a vitezelor de pe volan, distribuie puterea motorului către puntea spate. Caracteristicile remarcabile de performanță ale BMW Vision Gran Turismo, automobil care cântărește doar 1.180 de kilograme, include o distribuție perfectă a maselor 50:50.

BMW Group își demonstrează angajamentul continuu față de lumea jocurilor video. Relevanța în creștere a acestei piețe și comunitatea activă a jucătorilor înseamnă că atât conceptele precum BMW Vision Gran Turismo, cât și automobilele BMW actuale și clasice nu numai că sunt prezentate pasiv în imagini sau trailere, dar pot să fie și experimentat într-o manieră interactivă de către o audiență largă și chiar conduse virtual.

Jocul video Gran Turismo®, lansat în premieră în 1998, este un simulator de curse ce a câștigat numeroase premii. Seria este unul dintre cele mai mari jocuri virtuale de curse din lume și cea mai de succes franciză PlayStation. Jocul este caracterizat de gama largă de opțiuni realiste pentru circuit și de imagini HD ce par autentice. Conform Sony Computer Entertainment, seria completă a fost vândută în peste 70 de milioane de jocuri în mai bine de 100 de țări.

Citeste si

Leave a Comment