Home VEDETE Cabral și Andreea, uimiți de mâncarea ciudată din China

Cabral și Andreea, uimiți de mâncarea ciudată din China

by Raport Monden
0 comment
Cabral și soția sa, Andreea Pătrașcu s-au întors din China, acolo unde, după cum povestesc cei doi, au găsit atât trecutul, cât și viitorul: “A fost prima excursie în Asia și, așa cum ne așteptam, am descoperit o lume nouă – acolo – la capătul Pământului, după 20 de ore de drum. Am plecat o săptămână la Shanghai la o conferință internațională pe tema tehnologiilor de ultimă oră. În cele două zile ale conferinței ne-am simțit în viitor, iar în zilele care au urmat conferinței am vizitat orașul și principalele lor obiective turistice… Oriental Pearl, Zhujiajiao – Veneția Shanghaiului, Templul Jade Buddha, Gradina Yu, Bund-ul – promenada de pe malul râului Huangpu”, povestește prezentatorul emisiunii “Poveștiri de noapte” de la Acasă TV.

Cei doi au fost extrem de uimiți de ciudățeniile de preparate culinare pe care le întâlneai pe stradă: “Mâncărurile, mai ales unele dintre cele de pe stradă, lasă un european cu stomacul interzis: gheare de găină pane, grăsime de porc frecată cu usturoi, gândăcei cu sos și miriapozi crispy-strips… ni se făcuse o frumusețe de dor de-o sarma sinceră, o ciorbă ca la mama acasă și de-un mic. Ba chiar și de-o șaorma! În plus, s-a confirmat ceva ce știam, teoretic, de mult: mâncarea chinezească pe care o mâncam noi în Europa nu are nicio legătură cu mâncarea chinezească tradiționala. Alte gusturi, alte mirosuri, preparate pe care teoretic le-am mai mâncat… nu au nicio legătură cu cele dinChina”, complează Cabral.

Pentru amândoi, China a fost o experiență de neuitat: “Într-un fel, am găsit în China și trecutul și viitorul, căci parcă sunt prezente amândouă în același loc și-n același timp.A fost o experiență plăcută, sperăm să mai ajungem prin Asia”.

[nggallery id=7]

Citeste si

Leave a Comment