Home AUTO Camping în stil MINI

Camping în stil MINI

by Mirela Dinica
0 comment

În cele din urmă, vara și-a intrat pe deplin în drepturi și toată lumea este dornică să iasă afară pentru a se bucura de razele soarelui. Pentru a sărbători acest moment, MINI a prezentat trei variante noi care duc spiritul de aventură MINI într-o nouă dimensiune. Fiecare membru al acestei triplete reflectă diferite aspecte ale popularității în creștere de care se bucură campingurile și festivalurile, oferind o alternativă premium, în stilul inconfundabil MINI, pentru pasionații de călătorii.

* MINI Clubvan Camper este cea mai mică autorulotă premium din lume și deține soluții practice pentru cei care vor să petreacă un week-end departe de casă.

* MINI Cowley este o rulotă compactă și confortabilă pentru doi oameni, echipată cu un aragaz cu două ochiuri, frigider și chiuvetă.

* MINI Countryman ALL4 Camp, posesor la unui cort inovator pe acoperiș, este mașina pentru evadare destinată cuplurilor aventuroase, care evocă imaginea unui safari african și a automobilelor din expediții.

Toate cele trei modele ies în evidență prin designul inconfundabil al mărcii britanice, evocă spiritul special MINI care au făcut marca un asemenea succes global. Mașinile au fost dezvoltate în jurul filosofiei „plăcere maximă a călătoriei cu amprentă minimă” și ilustrează principiul utilizării creative a spațiului pentru care MINI este renumit.

Cele trei au fost create sub formă de concepte pentru a demonstra versatilitatea gamei MINI, precum și creativitatea și calitățile responsabililor de design și inginerie din cadrul companiei. La acest moment, nu există intenția de a oferi aceste trei modele ca versiuni de serie.

MINI Clubvan Camper: lucrurile bune vin în pachete mici

Libertatea șoselei, o experiență dinamică a condusului și tot ce ai nevoie pentru călătorie  – MINI Clubvan Camper le reunește pe toate.

Fără îndoială este cea mai mică autorulotă premium din lume, un MINI Clubvan care a fost transformat într-o casă versatilă pe roți. În spatele geamurilor opace spate se află o cabină de dormit spațioasă pentru o persoană, dar și o chicinetă extensibilă mică, la care se adaugă un aragaz cu propan și un minifrigider.

Facilitățile de la bord includ sistemul de navigație MINI Navigation Portable XL care va ajuta conducătorii să se orienteze spre cele mai îndepărtate locuri. Dacă vremea este nepotrivită, un televizor poate oferi distracția necesară, iar diminețile răcoroase pot fi mai confortabile datorită sistemului auxiliar de încălzire.

Un element special este acoperișul Clubvan Camper. Panoul mic de sticlă poate fi deschis pentru ventilație sau pentru a admira stelele, în timp ce portbagajul de deasupra permite transportarea echipamentul pentru activități în aer liber.

Igiena este întotdeauna o parte importantă pentru orice week-end în natură, iar ingeniozitatea inginerilor de design MINI a avut grijă și de acest aspect. Dotările generoase ale conceptului Camper includ și un duș manual integrat, cu rezervor de apă montat sub podeaua portbagajului.

MINI Cowley: o rulotă cu stil

Libertatea călătoriei pe care ți-o oferă rulota – acum, acest lucru este posibil în stilul MINI datorită rulotei Cowley.

Rulota compactă a fost botezată după numele fabricii istorice – cunoscută în prezent drept uzina Oxford -, care este locul de origine pentru mare parte din actuala gamă MINI. De asemenea, este locul unde versiunea clasică BMC/Austin Mini a fost construită și care anul acesta își sărbătorește centenarul.

Rulota Cowley este o soluție de lux pentru petrecerea nopții și toate dotările de confort sunt disponibile, inclusiv un spațiu de dormit pentru două persoane, un aragaz cu două ochiuri și un rezervor de apă, cu pompă de alimentare și sistem de scurgere. Un modul solar încarcă bateria de la bord, existând și o conexiune de 230V pentru alimentarea frigiderului, pentru TV/DVD și echipamentul audio.

Remarcabil prin stilul specific MINI, rulota cu forma aerodinamică are toate calitățile pentru a întoarce privirile. Ca siluetă, evocă liniile curbate de la panourile MINI, iar ușile au geamuri glisante pe ambele părți – o caracteristică standard pentru versiunea clasică MINI până în 1969. Rulota cu o echipare generoasă este mai lată cu doar 12 centimetri față de MINI Clubman, incluzând și oglinzile retrovizoare, și cântărește sub 300 kg.

Cu o manevrabilitate excepțională, MINI Cowley asigură experimentarea plăcerii condusului specifică MINI, indiferent de distanța parcursă.

MINI Countryman ALL4 Camp: expediție în stil safari pentru cei cu spirit de aventură

Pentru conducătorii care pornesc spontan într-o călătorie la un festival sau spre plajă găsirea unui loc de cazare poate fi o problemă. Dar, atunci când călătoresc cu MINI, aceștia nu trebuie să-și facă griji. Chiar și când sunt departe de confortul șoselelor, tot ce trebuie făcut este să privească în sus.

Cortul inovator de pe acoperiș este prezentat pe un MINI Countryman care, datorită sistemului inteligent de tracțiune integrală ALL4, este potrivit pentru călătoriile în regim off-road. Dar această soluție simplă și practică de a dormi poate fi montată cu ușurință pe un model MINI sau MINI Clubman. Jumătatea superioară a cortului este strânsă într-o cutie de stocare. Se umflă pernele și cei doi ocupanți se pot relaxa în voie, apoi se trezesc pentru o imagine perfectă a oceanului, munților sau direct în centrul festivalului.

Citeste si

Leave a Comment