Home STIL DE VIATAFRUMUSETE Căpșunile te scapă de riduri! Vezi cine spune asta!

Căpșunile te scapă de riduri! Vezi cine spune asta!

by Ingrid Cosma
0 comment

Odată cu venirea primaverii, femeile simt nevoia acută de a se armoniza cu prospețimea naturii, de a se îngriji mai mult, de a fi frumoase din cap până­n picioare.

Specialista în cosmetică, Marieta Iacob, spune că înainte de îngrijirile pe care ni le facem acasă (demacherea și aplicarea de seruri și creme) este bine sa facem o vizită la un salon de cosmetică unde vom benificia de îngrijiri profesionale (curățirea mai profundă a tenului, hidratare, tonifiere, hranire cu procedee moderne). Ne asiguram în felul acesta că tot ce aplicăm pe piele va patrunde mai bine, deci va avea efectul scontat. Acasă, însă putem beneficia de ce avem dăruit cu generozitate de mama natură.

”Aplicarea unei măști odată sau de două ori pe săptămână, poate în 20 minute, să ne șteargă de pe chip oboseala, să ne catifeleze pielea, să arătăm radiante. Fructele alese, în funcție de recomandarea cosmeticienei, combinate cu miere, argilă, drojdie de bere, caimac de lapte, etc., dau efecte imediate, întind pielea, tonifiind-­o și hrănind-­o. Căpșunile se numără printre cele mai apreciate fructe în tratarea pielii. Datorită conținutului ridicat de acid salicilic, ele curață pielea în profunzime, merg bine la toate tipurile de piele în special la tenurile grase cu tendința de acnee. Trebuie să vă asigurați că nu sunteți alergică la ele. Pentru masca aveți nevoie de câteva căpșuni coapte și proaspete și o lingură de miere. Zdrobiți­le și frecați cu mierea, aplicați pe față și găt, evitând zona ochilor, stați relaxată și întinsă 20 minute, apoi îndepărtați masca cu apă călduță și aplicați o cremă hidratantă. Și frunzele căpșunilor se folosesc în cosmetică deoarece fac minuni în tratarea cuperozei. Se toacă mărunt 2­3 mâini de frunze bine spălate, se storc în tifon, iar sucul obținut se aplică pe zonele de tratat, dimineața și seara timp de o lună de zile. După aplicare timp de 20 minute se clăteste pielea și se aplică o cremă calmantă, specială” spune Marieta Iacob de la Salonul de Cosmetica Marieta (bd. Timisoara, 41, bl. 35, ap.4,parter, sector 6, Bucuresti, telefon 021/413 19 11 sau 0720 611 825)

Citeste si

Leave a Comment