Prima pagină » Chris Pfeiffer a facut show la deschiderea sezonului BMW Motorrad

Chris Pfeiffer a facut show la deschiderea sezonului BMW Motorrad

by Mirela Dinica
0 comment

Aniversarea a 90 de ani BMW Motorrad a deschis drumul către o nouă tradiție: reuniunea dedicată Deschiderii Sezonului BMW Motorrad. Desfășurat în weekendul 11-12 mai la circuitul de motocross Breghina-Zărnești, evenimentul a fost dedicat tuturor celor pasionaților de motociclete, indiferent de marca pe care o conduc și a atras peste 1000 de pariticpanți.

„Dorim ca evenimentul din acest an să fie o piatră de temelie. Având în vedere că noua ne place traditia, vrem ca și acesta să devină parte din ea. Anul acesta sarbatorim 90 de ani. Trebuie să mulțumesc partenerilor noștri și gazdelor de la circuit, ei au contribuit la o deschidere senzațională de sezon”, a explicat Ionuț Bâtu, manager BMW Motorrad România și Bulgaria.

Startul ofical al evenimentului a fost marcat de o demonstrație spectaculoasă a doi atleți Red Bull. După săritura lui Alexandru Nicolau, campion de parașutism, care a aterizat în centrul zonei de demonstrații, a urmat un show de stuntriding marca Chris Pfeiffer, multiplu campion mondial al disciplinei. Prima zi a fost încheiată de concertul Robin and the Backstabbers și de focul de artificii dedicat 90 de ani BMW Motorrad.

Un alt punct central al evenimentului a fost programul de teste cu gama GS pe circuitul de motocross. Peste 100 de participanți au putut descoperi noul BMW R 1200 GS și noul program de BMW Rider Training  pentru off-road. Acesta va debuta în România în acest an și se va desfășura sub coordonarea lui Ioan Tara, trainer oficial al programului și pilot cu experiență bogată, campion de enduro și deținătorul unui titlu Red Bull Romaniacs în clasa Expert Single.

Despre BMW R 1200 GS

Noul R 1200GS, cel mai bine vândut tourer din istorie, vine în forma unei noi generații în 2013 cu far complet cu lumini LED, suspensie electronica Dynamic ESA, accelerație controlată electronic, selectarea modului de condus (Rain, Road, Dynamic, Enduro si Enduro Pro) și, pentru prima oară pentru un motor boxer BMW în 90 de ani, răcire cu apă.

90 de ani BMW Motorrad

Prima motocicletă BMW era produsă în 1923, după ce compania își câștigase deja faima ca producător de motoare de avion. De la primul model prezentat, BMW R32, marca s-a remarcat performante care au scris recoduri și s-au impus în competiții, pe asfalt sau în afara lui, așa cum sunt cele 4 titluri la Raliul Dakar cu modele GS.

Recunoscut pentru inovațiile sale, BMW marchează 90 de ani de istorie și cu o premieră tehnologică – toate motocicletele mărcii vor fi echipate standard cu ABS, asta după ce sistemul era prezentat în premieră în industrie pe un BMW K 100 în urmă cu aproape 30 de ani.

Despre Chris Pfeiffer

Chris Pfeiffer, atlet Red Bull, este deținătorul a patru titluri de campion mondial și patru titluri de campion european la stuntriding și unul din principalii promotori ai acestei discipline – numai în ultimul an a realizat peste 90 de demonstrații în întreaga lume pe motocicleta sa BMW F 800 R.

Despre Alex Nicolau

Din 2007, Alex face parte din Lotul National de Parasutism și la prima sa participare la Campionatul European de Parașutism din Croatia a reușit să se claseze pe poziția a treia. În 2010, Alex a devenit Campion Mondial la juniori, în cadrul disciplinei precizia aterizarii, iar de la inceputul anului 2011 a devenit atlet Red Bull. În 2012 Alexandru a devenit pentru a șasea oara consecutiv campion național la parasitism – precizia aterizarii, iar la Campionatele Mondiale din Dubai de anul trecut a reușit să se claseze pe poziția a treia la secțiunea paraski.

Citeste si

Leave a Comment