Home ACTUALITATE Concert exceptional Tudor Gheorghe – „Pelerini din tara nimanui”

Concert exceptional Tudor Gheorghe – „Pelerini din tara nimanui”

by Mirela Dinica
0 comment

Tudor Gheorghe aduce versurile poetilor Grigore Vieru si Mircea Micu mai aproape de inimile publicului in concertul „Pelerini din tara nimanui”, pe 17 octombrie 2013, la Sala Palatului din Bucuresti, ora 19.00.

Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai mari graitori ai traditiei romanesti,  reuseste de fiecare data sa prezinte concepte noi pentru concertele pe care le sustine si sa reinterpreteze intr-o maniera originala mostenirea de veacuri a romanilor. Talentul sau si prezenta scenica sunt inconfundabile, iar salile de concert sunt pline, la fiecare aparitie a sa.

„De fiecare dată cand il ascult – si asta se intamplă des – Tudor Gheorghe imi confirmă banuiala că poezia romaneasca – populară și culta – poate misca muntii. (…) Problema mea, inhaland prin toti porii melodia fiintei sale, este cum sa-mi stapanesc o lacrima de dragoste, admiratie si mandrie ca poate exista acest fenomen (…). spunea Marin Sorescu

In „Pelerini din tara nimanui”, Tudor Gheorghe da viata prin cantec versurilor a doi poeti de marca, Grigore Vieru si Mircea Micu, intr-o inconfundabila interpretare si sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.

Concertul din data de 17 octombrie de la Sala Palatului face parte din turneul national de promovare „Pelerini din tara nimani” desfasurat in perioada 10 octombrie – 2 decembrie in peste 30 de orase din Romania si isi propune sa aduca un omagiu creatiilor nemuritoare ale acestor poeti si sa imprime un suflu artistic in randul spectatorilor.

Citeste si

Leave a Comment