A 7-a ediție a CONGRESULUI FEDERATIEI MONDIALE DE OXIGEN OZONO TERAPIE, care are loc la Ozonoterapie este considerata la ora actuala cea mai eficienta terapie pentru eliminarea tuturor simptomelor post-covid. Organizatori WORLD FEDERATION OF OZONE THERAPY ( WFOT) in parteneriat cu SOCIETATEA STIINTIFICA ROMANA DE OXIGEN OZONO TERAPIE ( SSROOT) , care are presedentia WFOT din 2018 .
Conferinta de presa va avea loc Joi, 5 Mai de la ora 12.00 , la JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL, sala Ploiesti. Congresul va găzdui prezentările știintifice ale celor mai prestigiosi medici / oameni de știință, cu o vastă experiență în domeniul oxigen-ozonoterapiei din 15 tari : România, Italia, Germania, Spania, Moldova, Austria, Turcia, Brazilia, India, Cuba,China, SUA, Venezuela, EAU, Egipt.
În cadrul comunicărilor vor fi prezentate noutățile la zi privind utilizarea ozonului în Medicină Umana, Stomatologie si în MedicinaVeterinară. Ozonul este o moleculă naturală care încorporează proprietăți fizico-chimice și biologice unice care sugerează că poate fi eficient în terapia sistemică a Covid-19, MERS și SARS, fie ca monoterapie sau/și ca adjuvant în scheme de tratament standard. Omniprezent în ecosfera terestră, ozonul, în mod uimitor, se găsește, intrinsec în sistemul corporal uman generat de funcțiile imune normale, ca un inactivator pentru o mulțime de agenți patogeni.
Congresul va găzdui prezentarile stiintifice ale celor mai importanti si influenti oameni de știință, clinicieni și experți cu o vastă experiență în domeniul medical al oxigen-ozonoterapiei. Sunt confirmati lectori din 15 tari – România, Italia, Germania, Spania, Moldova, Austria, China, SUA, Turcia, Brazilia, India, Cuba ,Venezuela , EAU , Egipt. Vor fi prezentate si discutate ultimele noutăți despre utilizarea ozonului în Medicină, Medicină Veterinară și Stomatologie
Congresul este organizat de WORLD FEDERATION OF OZONE THERAPY ( WFOT) in parteneriat cu SOCIETATEA STIINTIFICA ROMANA DE OXIGEN OZONO TERAPIE ( SSROOT) . Organizarea acestei a 7-a editie a Congresului are loc in Romania pentru ca presedentia WFOT a fost detinuta ( 2018 – 2022) de catre domnul doctor STEFAN TIRON ( pres. SSROOT) . Pre-congres , se vor organiza 4 workshop-uri ( intre ora 12.00 – 18.30 )
Printre lectorii invitati la Congres se numara :
prof dr Olga Leon – PhD in Biochemistry and Biological Sciences, Havana University, Cuba.
prof univ. dr Nicolae BODRUG – Head of Geriatrics and Occupational Medicine, IP USMF “Nicolae Testemitanu” , CHISINAU, MOLDAVIA
prof dr Umair Rashid Chaudhry – President, Neuro Radiology Society, Pakistan
Acad. prof univ. dr Dragos MARINESCU – Professor at University of Medicine and Pharmacy of Craiova , chimist Renate VIEBAHN – HANSLER – Board Member of the International Ozone Association IOA
dr Silvia MENENDEZ CEPERO -Former Director of the Ozone Clinic of the National Center for Scientific Research (CNIC) of Cuba
dr Vicenzo SIMONETTI – Board member of the Oxygen- Ozone therapy National Italian Society member (S.I.O.O.T.)
dr Jose German MEDINA – Former President of Venezuela Orthopedic ; Professor Venezuela Central University, Medicine Faculty, Caracas Venezuela
sef lucrari dr Gabriel MOGOS – Universitatea de Medicina Craiova
prof dr Ziad FAHMY – Chief Consulting Rheumatologist Augusta Clinic, Bad Kreuznach , Germany
prof. dr. Lamberto RE – Former Professor of “Molecular and Cellular Pharmacology” in the Medical Faculty of the University of Ancona
dr. Mili SHAH – President of Ozone Forum of India
dr Matteo BONETTI – President of the Italian Oxygen Ozone Therapy Federation (FIO)
dr. Tarek Tanbouli – President of Egyptian Medical Society for the Ozone Therapy and Complementary Medicine
SOCIETATEA STIINTIFICA ROMANA DE OXIGEN OZONO TERAPIE
- PREZENTARE OZONOTERAPIE . SCURT ISTORIC
Ozonoterapia – aplicarea ozonului in concentratii mici ( intre 1 si 80ug/ml ) in amestec cu oxigenul , in scopuri medicale . Modalitatea de aplicare (locala sau generala) si concentratia amestecului O2+O3sunt individualizate si depind de patologia si starea pacientului. Aplicarea ozonului medical este strict reglementata de ghiduri terapeutice , redactate de Societatiile stiintifice international , elaborate in urma experientei clinice si a numeroarelor publicatii stiintifice .
Aplicarea ozonului pentru dezinfectia si vindecarea plagilor a fost inceputa in timpul primului razboi mondial. Medici din Europa (Germania, Rusia , etc.) si din S.U.A. au descoperit ca O3 are si bune efecte hemodinamice si anti-inflamatorii.Deja in jurul anului 1900 erau descrise mai mult de 100 boli in care ozonoterapia putea fi utila.Terapia cu ozon a fost – in timp – studiata intens siutilizata, asa incat in ultimele patru-cinci decenii eficacitatea si siguranta acesteia au fost larg demonstrate (3).
Ozonul medical – este de fapt un amestec de oxigen (O2) si ozon (O3) in proportie de 95%, respectiv 5%. Acest amestec este obtinut prin utilizarea unui generator de ozon medical, care foloseste o sursa de oxigen cat mai pur ( de uz medical); generatorul trebuie sa aiba sisteme specifice de determinare a dozelor si concentratiilor de O2+O3; de asemenea trebuie sa contina un sistem catalizator pentru indepartarea excesului de ozon. In acest fel, ozonoterapia trebuie sa confere siguranta atat pacientilor, utilizatorilor, cat si mediului .
Efectele sistemice ale ozonului :
– Antibacterian, antifungic şi virustatic;
– Imunostimulant;
– Antiinflamator si antialgic;
– Revitalizant;
– Potenteaza actiunea insulinei;
– Actiune lipolitica, scade valoarea colesterolului seric total si creste HDL colesterol;
– Imbunatateste circulatia sanguina si limfatica;
– Creste rezistenta la efort şi capacitata de memorare;
– Actiune antidepresiva;
– Potenteaza sistemul tampon al radicalilor liberi si favorizeaza eliminarea toxinelor.
Mecanism de acţiune al ozonului
Inactivarea bacteriilor, virusurilor, fungiilor şi protozoarelor:
– Perturba integritatea peretelui celulelor bacteriene prin oxidarea fosfolipidelor si lipoproteinelor;
– Inhiba cresterea celulara in anumite etape la fungi.
Îmbunatatirea circulatiei:
– Reduce agregarea celulelor rosii si imbunatateste capacitatea de transport de oxigen;
– Presiunea arteriala partiala a oxigenului creste si vascozitatea sanguina scade ducand la o mai bună oxigenare a tesuturilor; (V. Bocci & R. Viebahn)
Inductor de citokine (in alti agenti oxidanţi induce siteza de citokie în monocite şi limfocite)
H2O2 traversează embrana celulară şi activează în citoplasmă genele reglatoare ale factorului uclear Kappa B provocând transcrierea de ARNm la mai mlte citokine, inclusiv interleukina (IL- 1,2,4,6,8,10), factorul de necroză tumorală (TNF-α) şi interferonul (IFN β et γ) (V. Bocci 2002)
- PREZENTARE ASOCIATIA “ Societatea Stiintifica Romana de Oxigen Ozono Terapie”
Asociatia “S.S.R.O.O.T.” a fost infiintata in decembrie 2007, capatand personalitate juridica in februarie 2008. Membru cu drepturi depline a Asociatiei Medicale Romane ( A.M.R.), a International Ozone Associations (I.O.A.) , Federatiei Internationale de Oxigen – Ozono – Terapie ( F.I.O.O.T.), World Federation of Ozone Therapy (W.F.O.T.) si a Societatii Europene de Ozono Terapie (S.E.O.T.) . Asociatia este membru fondator al Intenational Medical Ozone Federation ( I.M.E.O.F.)
Scopul Asociatiei :
– sa contribuie la dezvoltarea stiintifica a oxigen-ozono-terapiei, precum si la aplicarea sa;
– sa-i reprezinte prin intermediul propriilor organe pe asociatii medici care practica oxigen-ozono-terapia;
– sa colaboreze cu structuri publice si private in scopul realizarii unei promovari practice, de studiu si cercetare a oxigen-ozono-terapiei;
– sa colaboreze cu institutiile de invatamant superior in scopuri didactice, stiintifice si a cercetarii fundamentale si aplicative.
Principalele obiective ale Asociatiei sunt :
a) organizarea de activitati stiintifice si culturale : congrese, dezbateri, conferinte, seminarii;
b) organizarea de cursuri de formare : cursuri postuniversitate, de specializare, de perfectionare si atestare de studii complementare;
In prezent , in Romania sunt peste 200 de medici practicanti de ozonoterapie .
Activitate stiintifica :
In 2008 si 2009 a fost organizat Cursul post-universitar de perfectionare in Oxigen Ozono Terapie , curs efectuat in parteneriat cu Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii “Titu Maiorescu” din Bucuresti.
Din 2010 Cursul a devenit Curs Postuniversitar International de Perfectionare in Oxigen Ozono Terapie , avand pana in prezent cursanti medici din 17 tari.
Recunoasterea deplina a calitatii scolii romane de ozonoterapie s-a concretizat prin invitarea participarii la International Meeting Schools of Ozone Therapy organizate la Royal National Academy of Medicine in Madrid (3-4 June 2010). Tari participante : Germania, Cuba, Spania, Rusia, Italia, Romania, S.U.A. , Egipt, Ucraina . http://congreso.aepromo.org/ingles/ponencias.html
Primul an de activitate a asociatiei a adus si recunoasterea stiintifica internationala, prin prezentarea de lucrari cu ocazia participarii la primul Congres mondial al F.I.O.O.T.desfasurat in 16 – 18 octombrie in Mexic , precum si la primul Cogres al S.E.O.T. si a celui de-al doilea Congres W.F.O.T. desfasurate la Madrid in perioada 4 – 6 decembrie 2008 .
In octombrie 2009 Asociatia a fost reprezenta prin presedintele acesteia , dr Stefan TIRON, la al II-lea Congres IBEROAMERICAN de Oxigen-Ozonoterapie organizat de SEOT ( Societatea Spaniola de Ozonoterapie) la Marbella, Spania.
In Martie 2016 are loc prima editie a Conferintei Nationale de ozonoterapie .
Intre anii 2017 – 2019 Cursul este organizat in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Frmacie ‘Carol Davila “ in Bucuresti , si cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” in Timisoara . Pana in prezent fiind organizate 18 Edititii ale Cursului .
Cu ocazia celui de-al 6 –lea Congres Mondial de Ozonoterapie desfasurat in perioada 9-10 Noiembrie 2018 la Guangzhou , China , Adunarea Generala a W.F.O.T. l-a ales in functia de Presedinte pe domnul doctor Stefan TIRON (presedinte fondator al S.S.R.O.O.T.) .
Romania va organiza urmatorul Congres Mondial de Ozonoterapie la Bucuresti , in Mai 2022 .
- PREZENTARE WORD FEDERATION of OZONE THERAPY ( W.F.O.T.)
WFOT este o asociație internațională fără scop lucrativ înființată la 9 aprilie 2005 în New Delhi, India. Scopul său este de a promova utilizarea ozonului – oxigenului poliatomic – în toate aspectele medicale posibile. Pentru a-și atinge obiectivul, WFOT intenționează să creeze un joint-venture între toate asociațiile naționale care împărtășesc aceleași obiective din întreaga lume și sa constituie o adevărată federație de asociații. Cu toate acestea, medicii individuali, odontologii și medicii veterinari sunt de asemenea bineveniți în cazul în care pot lipsi asociațiile naționale. WFOT speră să ofere tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății care aplică terapia cu ozon un punct de reper pentru practica și cercetarea zilnică.
In prezent, WFOT are un numar de 37 de membri ( Asociatii Nationale sau Continentale) :
Argentinean Medical Association of Oxygen-Ozone Therapy (AMAOO) – Argentina
Medical Bolivian Association of Ozone Therapy (AMBOT) – Bolivia
Brazilian Association of Ozone Therapy (ABOZ) – Brasil
Professional Association for Prevention and Treatment with Ozone in Chile (APPTO3Chile) – Chile
Colombian Association of Ozone Therapy (ACDO) – Colombia
Egyptian Medical Society for Ozone Therapy and Complementary medicine – Egypt
Greek Scientific Association of Oxygen Ozone Therapy – Greece
Ozone Forum of India (OFI) – India
Italian Federation of Oxygen Ozone Therapy (FIO) – Italy
Eumédica – Italy
Mongolian Ozone and Alternative Therapies Association (MOATA) – Mongolia
Pakistan Ozone Society (POS) – Pakistan
Polish Ozone Association (PTozon) – Poland
Portuguese Association of Ozone Therapy (SPOT) – Portugal
Romanian Scientific Association of Oxygen-Ozone Therapy (SSROOT) – Romania
Spanish Association of Ozone Therapy (SEOT) – Spain
Spanish Scientific Association of Oxygen-Ozone Therapy (ACEOOT) – Spain
Swiss Medical Association for the use of Ozone in Therapy and Prevention (SAGOS) – Switzerland
Turkish Medical Ozone Association (MODER) – Turkey
Turkish Medical Ozone Therapy Association (MOTDER) – Turkey
American Academy of Ozone Therapy (AAOT) – U.S.A.
Uruguay Ozone Association (AUROZ) – Uruguay
Venezuela Association of Ozone Therapy (SOVEOT) – Venezuela
Austrian Ozone Association – Austria
Moldavian Society of Oxigen Ozone Therapy – Republica Moldova
Sociedad Médica de Ozonoterapia de México – Mexic
Sociedade Brasileira de Ozonioterapia Medica –( SOBOM) – Brazilia
Asociación Científica de Ozonoterapia de Guatemala – ACOGUA
Australian WFOT Section – Australia
Chinese Federation of Ozone Therapy – Chinese WFOT Section (CFOT) – China
Costa Rica WFOT Section – Costa Rica
Cuban WFOT Section – Cuba
Japanese WFOT Section – Japan
Mexican WFOT Section – Mexico
Nicaraguan WFOT Section – Nicaragua
Slovak WFOT Section – Slovakia
South Korean WFOT Section – South Korea