Prima pagină » Cum ajuta desenele animate in educatie si psihoterapie!

Cum ajuta desenele animate in educatie si psihoterapie!

by Raport Monden
0 comment

La editura Trei a aparut cartea „RETMAN SI RETMAGIA” – Desene animate psihoterapeutice, coordonata de Daniel David. Desenele animate RETMAN si Retmagia reprezinta un produs inovativ complex, atat prin realizarea lui multi-disciplinara (psihologie si animatie), cat si prin faptul ca se adreseaza unui public diversificat: cercetatori in domeniul psihologiei, psihoterapeuti practicieni, educatori, profesori, parinti si, nu in ultimul rand, copii si tineri.

Desenele animate se constituie, practic, in terapii pentru patru dintre cele mai intalnite probleme ale copiilor, ajutandu-i sa treaca peste starile de depresie, anxietate, vinovatie si furie. Dupa cunostintele autorilor, Anca Dobrean, Mihai Gotiu , RETMAN si Retmagia reprezinta o premiera in psihologia mondiala: utilizarea desenelor animate nu doar in scop educativ, ci, mai mult, ca terapii in sine.

„Lucrarea de fata abordeaza rolul lui RETMAN in desenele animate. RETMAN, ca personaj de desene animate terapeutice, este personajul prin care psihoterapia rational-emotiva si cognitiv-comportamentala poate sa ajunga mai repede la copii, stiut fiind faptul ca acestia invata eficient prin imitatie (de exemplu repeta comportamentele modelelor vazute in jur) si modelare (de exemplu repeta ceea ce face un model, dar pentru a obtine aceleasi recompense si/sau a evita aceleasi pedepse)”, spune prof. univ. dr. Daniel David

RETMAN si Retmagia este un proiect al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si al Institutului International de Studii Avansate de Psihoterapie si Sanatate Mintala Aplicata (inclus in platforma MERIL a centrelor de cercetare de anvergura si interes european). RETMAN se alatura altor proiecte de cercetare si servicii pentru comunitate de frontiera dezvoltate la Cluj, precum terapia in realitatea virtuala, terapii asistate de roboti (inclusiv asistarea copiilor cu autism), terapii cu ajutorul hologramelor sau asistate de calculator ori aplicatii terapeutice cu ajutorul telefoniei mobile.

Daniel David: profesor „Aaron T. Beck”, directorul International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Scolii Doctorale „Psihodiagnostic si Interventii Psihologice Validate Stiintific”, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, si al Centrului Roman de Psihoterapie Cognitiva si Rational-Emotiva si Comportamentala. Profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, si director al prestigiosului institut Albert Ellis, New York. Psiholog principal specializat in psihologie clinica si psihoterapie si supervizor in psihoterapie.

Pretul cartii: 35 lei
Cartea contine fimul pe DVD
Blog: http://blog.edituratrei.ro/

Citeste si

Leave a Comment