Home AUTO Cursă DTM spectacol pe Nürburgring: Farfus obține locul al doilea pentru BMW

Cursă DTM spectacol pe Nürburgring: Farfus obține locul al doilea pentru BMW

by Mirela Dinica
0 comment

Ploaia a venit la timp pentru a perturba statul celei de-a șaptea etape DTM din acest sezon, desfășurată la Nürburgring (Germania), astfel că spectatorii au putut vedea un adevărat thriller de motorsport cu numeroase momente dramatice. Pilotul BMW Team RBM Augusto Farfus (Brazilia) a pornit din pole position, a avut o evoluție foarte bună la volanul Castrol EDGE BMW M3 DTM în condiții dificile și a fost învins doar de câștigătorul Robert Wickens (Canada, Mercedes). Acesta a fost al treilea podium reușit de Farfus în acest sezon și al șaselea al carierei DTM.

Și Martin Tomczyk (Germania) s-a descurcat bine în condițiile de cursă. Plecat de pe locul al 20-lea al grilei de start, pilotul BMW M Performance Parts M3 DTM a recuperat bine și în final a ocupat locul al cincilea. Astfel, el a obținut prima clasare în puncte de la cursa ce a avut loc la Nürburgring în 2012, punând astfel punct unei serii de ghinioane. În plus, locul al cincilea a fost și cel mai bun rezultat BMW Team RMG din acest an.

Marco Wittmann (Germania) a reușit un start bun, dar debutantul de la BMW Team MTEK a retrogradat în clasament după un derapaj survenit în prima parte a cursei. Wittmann a refuzat să abandoneze cu al său Ice-Watch BMW M3 DTM și a revenit spectaculos până pe locul al șaptelea. Coechipierul său, Timo Glock (Germania), a ieșit din puncte după ce a fost lovit de Daniel Juncadella (Spania), incident care a dus la efectuarea unui tête-à-queue. La finalul celor 47 de tururi, Glock s-a clasat pe locul al 18-lea.

Ca și la Moscova (Rusia), campionul en-titre DTM, Bruno Spengler (Canada), a fost din nou urmărit de ghinion. Pilotul BMW Team Schnitzer a fost lovit de adversari în repetate rânduri în primele tururi, astfel că mașina BMW Bank M3 DTM a suferit daune importante. Pe măsură ce pista s-a uscat pe parcursul cursei, Spengler nu a reușit să-și păstreze locul în Top 10. Canadianul a încheiat pe locul al 14-lea, chiar în fața lui Dirk Werner (Germania, Samsung BMW M3 DTM) și a lui Andy Priaulx (Marea Britanie, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM). Evoluția lui Joey Hand (SUA) s-a încheiat prematur după o coliziune survenită în primul viraj.

Spengler a coborât pe locul al patrulea în clasamentul general al campionatului, la 39 de puncte în urma liderului Mike Rockenfeller (Germania, Audi), care a fost al patrulea în cursa de la Nürburgring. Farfus (66 de puncte) se află la un singur punct în urma lui Spengler. BMW a reușit să-și păstreze poziția de lider în ierarhia constructorilor și are un total de 251 de puncte.

Clasamentul piloților:

1. Mike Rockenfeller 106p; 2. Christian Vietoris 71p; 3. Robert Wickens 70p; 4. Bruno Spengler 67p; 5. Augusto Farfus 66p; 6. Gary Paffett 57p; 7. Marco Wittmann 39p; 8. Mattias Ekström 38p; 9. Dirk Werner 26p; 10. Joey Hand 26p; 11. Adrien Tambay 20p; 12. Daniel Juncadella 20p; 13. Jamie Green 20p; 14. Timo Glock 15p; 15. Timo Scheider 12p; 16. Martin Tomczyk 10p; 17. Roberto Merhi 8p; 18. Miguel Molina 4p; 19. Pascal Wehrlein 3p; 20. Edoardo Mortara 2p; 21. Andy Priaulx 2p.

Citeste si

Leave a Comment