Home ACTUALITATE Curtea Veche te provoaca sa citesti in familie

Curtea Veche te provoaca sa citesti in familie

by Mirela Dinica
0 comment

Pe 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, Curtea Veche Publishing lansează o provocare pentru cei care sunt conștienți de importanța lecturii: 25 de minute de lectură în familie în fiecare zi a perioadei 23-27 aprilie! Mai mult, de Ziua Cărții, Curtea Veche Publishing a pregătit cititorilor reduceri de până la 65% la sute de cărți, pe www.curteaveche.ro!

Conform statisticilor, în România din ce în ce mai puțini copii citesc, iar numeroși părinți sunt într- o situație asemănătoare. În sistemul educațional rezultatele sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar România se află printre ultimele țări europene ca număr de cărți citite pe cap de locuitor și grad de alfabetizare. Conform Comisiei Europene, peste jumătate dintre români au dificultăți de înțelegere a ceea ce citesc, lucru cu numeroase efecte negative pe termen lung la nivelul întregii societăți.

Din toate aceste motive, Ziua Internațională a Cărții poate fi momentul pentru ca numeroase familii să încerce să stârnească în cei mici dragostea pentru lectură. Curtea Veche Publishing propune tuturor celor ce au copii să organizeze 25 de minute de lectură în fiecare zi a perioadei 23-27 aprilie, în care fiecare dintre membrii familiei să citească, pe rând, câte o poveste. Toate familiile care acceptă provocarea și trimit o dovadă fotografică la adresa cartilecopilariei@curteaveche.ro până pe data de 28 aprilie se înscriu în cursa pentru un raft de cărți.

Citeste si

Leave a Comment