Home ACTUALITATE Dan Ben Eliezer, ambasadorul Israelului, la “Dupa 20 de ani”

Dan Ben Eliezer, ambasadorul Israelului, la “Dupa 20 de ani”

by Mirela Dinica
0 comment

Dan Ben Eliezer, ambasadorul Israelului la Bucuresti, aflat in platoul emisiunii “Dupa 20 de ani”, azi, de la ora 10:00 a adus telespectatorilor Pro Tv informatii despre culisele unui conflict de durata, sangeros si care a inflamat in ultima saptamana comunitatea internationala.

Cristian Leonte, moderatorul emisiunii si jurnalistii Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul.info) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) au incercat sa afle pentru telespectatorii Pro Tv care sunt sansele ca acest ultim armistitiu sa dureze, cine aprovizioneaza cu arme Hamas si care este rolul Iranului, dar si al Egiptului in acest conflict.

“Israelul spera in pacea cu Autoritatea Palestiniana”, a afirmat Dan Ben Eliezer, care a descris conflictul ca “un razboi al unui stat democratic cu terorismul”, in care de multe ori civilii sunt folositi ca un “scut uman”. Dan Ben Eliezer a subliniat ca au cerut palestinienilor sa vina la masa negocierilor pentru a gasi o solutie permanenta pentru pace si securitate, insa a adaugat ca Hamas a respins toate conditiile cerute de comunitatea internationala.

“Hamas nu recunoaste dreptul la existenta al Israelului”, a afirmat Dan Ben Eliezer, care a adaugat ca, in acest context, este de apreciat initiativa Egiptului. Poate influenta Egiptului asupra Hamas va schimba pozitia acestora, mai spune ambasadorul Israelului. “Ma simt in siguranta in Romania”, a raspuns Dan Ben Eliezer ca raspuns la intrebarea daca este posibil ca Romania sa devina o potentiala tinta in conflictul dintre Israel si Hamas.

Dupa mama originar din Iasi, ambasadorul Israelului a spus, la “Dupa 20 de ani,” care sunt, in opinia sa, punctele tari ale romanilor, dar si care sunt perspectivele economice ale celor doua tari. “Ma simt la Iasi ca acasa”, mai adauga Dan Ben Eliezer, care apreciaza similitudinea dintre cele doua popoare.

Citeste si

Leave a Comment