Home ACTUALITATE Dan Brown lanseaza un nou roman: „Inferno”

Dan Brown lanseaza un nou roman: „Inferno”

by Mirela Dinica
0 comment

Dan Brown, unul din cei mai bine vânduți autori ai tuturor timpurilor, a anunțat ieri că va lansa un nou roman, care va fi pe piață începând cu 14 mai 2013. Profesorul Robert Langdon, personaj deja consacrat, va porni într-o nouă aventură, de această dată prin „inima Europei”, unde va fi prins în mrejele lumii întunecate bazate pe una dintre cele mai misterioase scrieri literare ale istoriei.

Titlul „Inferno”  a fost divulgat la scurt timp după anunț cu ajutorul cititorilor, care au fost invitați să folosească platformele social media ca să dezvăluie un mozaic digital cu titlul cărții. Prin postări pe Facebook sau mesaje pe twitter, fotografiile de profil are cititorilor s-au adăugat mozaicului, descoperind încetul cu încetul titlul cărții, cu trimitere la poemul lui Dante.

„Deși am studiat Infernul lui Dante în studenție, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florența, am început să apreciez cu adevărat influența durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne” a declarat Brown. Autorul a divulgat foarte puține despre intriga romanului, spunând doar “sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios… un peisaj de coduri, simboluri și pasaje secrete.”

„Inferno” este cel de-al treila roman din seria Langdon, precedat de Îngeri și Demoni, Codul lui Da Vinci — care s-a vândut în mai mult de 81 de millioane de copii în întreaga lume și l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărți pentru adulți— și Simbolul Pierdut, toate apărute în România la Editura RAO. Codul lui Da Vinci a petrecut 120 de săptămâni în top 10 al celor mai bine vândute cărți, alcătuit de Sunday Times, dintre care 68 de săptămâni pe locul 1. A fost tradus în peste 51 de limbi. Simbolul Pierdut este cel mai bine vândut titlu în format cartonat pe piața din Marea Britanie, unde s-a vândut în total în peste 1.37 milioane de exemplare. Exista peste 190 de milioane de exemplare ale cărților lui Dan Brown, răspândite în întreaga lume. După publicarea Codului lui Da Vinci, cărțile anterioare semnate de Dan Brown, Fortăreața Digitală, Îngeri și Demoni au devenit toate bestselleruri internaționale, vânzâdute în millioane de exemplare. În România, romanele lui Dan Brown sunt publicate de Editura RAO.

Citeste si

Leave a Comment