Home AUTO Debut pe circuit pentru noul BMW M4 Coupe

Debut pe circuit pentru noul BMW M4 Coupe

by Mirela Dinica
0 comment

A început sezonul 2014 al Campionatului Mondial MotoGP, iar BMW M GmbH, partener tradițional al competiției, este și de această dată alături de elita motociclismului viteză. Cel de-al 16-lea sezon în care BMW M este „Official Car of MotoGP” a început cu Grand Prix-ul Qatarului de la Doha. BMW se implică în MotoGP cu începere din 1999 și furnizează flota de mașini oficiale.

BMW M GmbH a prezentat unul dintre cele mai spectaculoase modele ale anului pe circuit, în prima etapă MOTO GP, desfășurată pe Losail International Circuit. Aici noul BMW M4 Coupé și-a făcut debutul în calitate de Safety Car. Cel mai nou coupé de înaltă performanță de la BMW M GmbH completează flota Safety Car pentru sezonul 2014 din MotoGP. Noul BMW M4 Coupé combină genele de motorsport cu versatilitatea de utilizare pe șosele – totul într-un concept general plin de emoție. Motorul cu șase cilindri dispuși în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, a fost dezvoltat de la zero, iar conceptul de turație ridicată oferă un cuplu maxim de 550 Nm, pe o plajă largă a turațiilor, în timp ce dezvoltă o putere maximă de 431 CP. BMW M4 Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,1 secunde. Acest automobil a fost conceput pentru cel mai înalt nivel al dinamicii și pentru a fi utilizat pe circuitele din lumea întreagă. Acest lucru este dovedit de sistemul inovator de răcire și de masa redusă a automobilului, aspect care a fost posibil datorită folosirii constante a materialelor ultraușoare.

Asemenea tuturor mașinilor safety car, BMW M4 Coupé a fost optimizat suplimentar de BMW M în dorința de a asigura poziția de lider în fața unor motociclete de curse. Pentru aceasta, tehnicienii din uzina BMW M au eliminat locurile din spate și au echipat automobilul cu scaune RECARO de curse, care includ și centuri de siguranță Schroth. Mai mult, componentele BMW M Performance sunt utilizate masiv în acest sezon, inclusiv sistemul de evacuare BMW M Performance din titan cu finisare în carbon, care este utilizat în premieră. Alte componente, precum spliterul față BMW M Performance, difuzorul spate BMW M Performance și spoilerul spate BMW M Performance – toate realizate din carbon -, optimizează proprietățile aerodinamice ale BMW M4 Coupé Safety Car. Luminile LED de pe șorțul față, luminile LED de pe acoperiș și designul exclusiv permit ca automobilul de înaltă performanță să fie văzut ca un Safety Car veritabil.

În sezonul 2014 își va face debutul ca safety car și noul BMW M3 Sedan. În total, flota de mașini MotoGP a acestui an cuprinde cinci modele BMW M și M Performance. BMW M4 Coupé, BMW M3 și BMW M5 vor îndeplini rolul de safety car. Oficialii de securitate vor rula pe circuit cu BMW M6 Coupé, în timp ce două BMW M550d xDrive Touring vor fi utilizate ca mașini medicale. În plus, BMW Motorrad pune la dispoziție două versiuni noi BMW HP4 ca safety bikes.

Citeste si

Leave a Comment