Prima pagină » Denis Radu, un PR en vogue

Denis Radu, un PR en vogue

by Raport Monden
0 comment

Să fii PR independent nu este simplu, dar Denis Radu știe să se descurce de minune în „jungla” bucureșteană. Multe din evenimentele momentului îi poartă semnătura, este călăuzit în viață de vorbele lui Andy Warhol – „Nu te gândi să creezi artă. Fă-o!” -, iar Anca Serea este unul din clienții lui.

Cine este Denis Radu?
O persoană cu propriile visuri, sensibilități și temeri, la fel ca fiecare dintre noi. Mă recomandă o experiență în domeniul vânzărilor până să mi se propună poziția de PR al saloanelor Egoist, cărora le voi fi recunoscător toată viața pentru această șansă.

Denis RaduA fost greu să începi afacerea ca freelancer?
Dacă ar fi fost o alegere plănuită, da, cred că lucrurile s-ar fi desfășurat mai anevoios. Efectiv a fost o oportunitate răsărită la un moment potrivit.

Cum faci față luptei care este în PR între freelanceri, pe de-o parte, și între freelanceri și marile agenții?
Această divergență este rezolvată strict de către client, fără ca vreuna dintre părțile implicate să aibă vreun cuvânt de spus. Muncesc! Muncesc pentru a-mi crea un nume și pentru a fi recomandat cumva de un portofoliu.

Cât de importante sunt „prieteniile” în această meserie?
În ciuda prejudecăților care spun că nu trebuie amestecate prieteniile cu afacerile, eu mă voi ghida întotdeauna după principiul conform căruia doar alături de persoane de care te leagă respectul și amiciția poți clădi proiecte vibrante, nu sterile. Colaborarea se manifestă total altfel în această situație. De asemenea, din respect – și cumva din jenă -, alături de prieteni poți să-ți dezvolți conduita în afaceri prin diplomație și răbdare.

Anca Serea & Denis RaduOnline este mediul unde poți fi atacat foarte ușor. Tu ai simțit-o pe pielea ta?
Mediul online devine universul în care lașii pot glăsui, această realitate fiind vizibilă în atacurile lansate sub anonimat, de care fiecare dintre noi avem parte. Dincolo de aceste șicane nu am fost scutit nici de atacuri asumate, venite din partea unor persoane ce și-au dezvăluit identitatea, iar astfel de dispute sunt asemenea celor din viața reală. Bineînțeles, nu te pot lasă indiferent, din punct de vedere uman te deranjează, unele chiar dor, însă profesional știi că trebuie să continui. Îmi amintesc de vorbele lui Andy Warhol care spunea: „Nu te gândi să creezi artă. Fă-o! Lasă-i pe alții să se decidă asupra artei tale, dacă e bună sau rea, până atunci tu continuă să faci artă”.

Portofoliul tău de clienți include nume importante. Cum ai ajuns la ei?
În mod fatidic. Având în vedere că în acest domeniu nu poți decât să te faci remarcat, fără a aborda potențialii clienți oferindu-ți serviciile ce nu-i pot servi sau ce nu pot corespunde doleanțelor sale, pur și simplu s-a întâmplat, fie prin recomandări, fie în urma unor discuții cordiale, fie printr-un apel venit din parte unor persoane cu care nu mai interacționasem până în acel moment.

Ai un partener în acest business?
Da, sunt bucuros să fac parte dintr-o echipă alături de Monica Munteanu, un partener despre care cei 10 ani de activitate în PR vorbesc de la sine. O persoană deosebit de prietenoasă, caldă, diplomată, discretă și modestă în munca sa din a cărei viziune s-au născut sute de petreceri tematice, de showuri cu artiști și entertaineri străini, precum și concepte în segmentele de leisure și lifestyle. Pentru Monica, satisfacția unui proiect memorabil, a unei petreceri sau a unui recital bine recepționate este infinit mai valoroasă decât atenția publică, iar această atitudine merită tot respectul. Colaborarea noastră s-a dovedit a fi una de bun augur, din compatibilitatea profesională născându-se o frumoasă prietenie, ce ne ajută să evoluăm nu numai ca specialiști, ci și ca indivizi.

Care a fost evenimentul preferat?
Cele mai solicitante și, în același timp, plăcute evenimente sunt cele care marchează fundația unor mărci sau a unor concepte. Sentimentul de a asista la materializarea unui vis este deosebit de frumos, intensificându-se când rolul tău nu este unul de martor, ci de contribuitor la un astfel de moment. Îmi place să văd cum proiecte noi prind viață – indiferent că este vorba de un debut Anca Serea & Denis Radusau de o politică de rebranding. Însă, oricât ar fi de frumoase astfel de proiecte, sunt problematice fiindcă în multe cazuri prima impresie e una decisivă, iar publicul va tinde să judece brandul după evenimentele sale inițiale.

Ce domeniu nu ai în portofoliu, dar ți-ai dori să-l experimentezi?
Mi-e greu să răspund la această întrebare tocmai fiindcă am ales să evoluez în interiorul unor nișe. Am preferat acest drum atât ca o consecință a unor pasiuni, care mi-au oferit imboldul necesar spre continua perfecționare, cât și a specializării ca unică alegere prin care te poți desăvârși profesional. Cândva mărturiseam că nu mă văd ocupându-mă de imaginea persoanelor publice. Astăzi, soarta m-a pus în fața unor asemenea provocări, care s-au dovedit a fi chiar plăcute. Aștept să fiu surprins de viață din nou. Cu toate acestea, dintr-o anumită convingere personală, nu aș dori și nu cred că aș putea să preiau proiecte din sfera politică.

Printre clienți se numără și Anca Serea. Este simplu să lucrezi cu o femeie frumoasă, mereu în atenția mass-media?
În Anca nu văd doar o femeie frumoasă, ci o învingătoare în viață, un om ce oferă oricând un exemplu de virtute, de înțelepciune și de forță în atingerea armoniei între planul sentimentelor și cel al carierei, dar și un profesionist modest, ce dorește să evolueze strict prin deprinderea continuă a tainelor jurnalismului. Dacă este ușor să lucrez cu un asemenea om? Înainte de toate, este un proiect onorant și împlinitor! Când ai în fața ta o persoană ce-ți oferă o lecție de viață, nimic nu poate fi perceput drept greu sau solicitant!

Anca Serea: «Trăim pentru a ne iubi și pentru a ne crește puii»

Cum este viața de mamă a trei copii?
Copiii sunt bucuria și motivația mea din fiecare zi, sunt omuleți minunați, plini de energie, veselie, întrebări și dorințe! Sunt motorașele mele în viață… de la care învăț in fiecare zi bucuria de a fi bun și vesel!

Anca SereaȘi totuși ai o viață publică, ești expusă din punct de vedere mediatic…
Suntem oameni înainte de toate! Chiar dacă unii ne percep altfel, noi trăim pentru a ne iubi și pentru a ne crește puii sănătoși și frumoși. Fiecare zi vine cu bune… sau cu mai puțin bune, uneori avem programe foarte încărcate, dar prioritară este familia.

Când alții din showbiz se despart, relația ta cu Adi devine tot mai solidă. Cum reușiți, care este secretul unei relații între două vedete?
Nu dețin secretul, încă! 🙂 Cred că am învățat să ne iubim,să ne ascultăm și să ne sprijinim! Avem aceleași visuri, ne zbatem pentru ele și credem în aceleași lucruri. Adi mă sprijină necondiționat, iar eu am devenit mai tolerantă!

Pe când nunta?
Vă vom anunța și vă vom invita!

Cum este colaborarea cu Denis și Monica?
Sunt oameni dragi mie și vreau să cred că, înainte de toate, suntem prieteni!

Ești în televiziune, ai revenit pe catwalk. Ce proiecte urmează?
Jobul actual îmi aduce mari satisfacții, proiectele sunt numeroase. Timp să avem!

Location: Cioccogelateria Venchi
Photo: Moiré Studios
Clothes: Casual Monday, M Marquise, Quoi de Neuf
Accessories: Bowtique, Jai Dam Romania, RobertoJewellery
Hair: Absolut Nails
Make-up: Christian Hills

Citeste si

Leave a Comment