Prima pagină » Desertul Sahara a fost reprodus prin colectia „Touareg” by Liza Panait

Desertul Sahara a fost reprodus prin colectia „Touareg” by Liza Panait

by Predescu Cristina
0 comment

Liza Panait: „Ne-am nascut liberi, trebuie sa traim liberi!” 

Ca la toate prezentările de modă semnate Liza Panait, World Trade Plaza s-a umplut până la refuz cu mai mult de 600 de persoane extrem de interesate să admire viziunea creatoarei asupra noului sezon. Fiica cea mică a creatoarei, Maria Panait (17 ani) a fost ca de obicei cel mai aplaudat manechin.

Fiica cea mică a cuplului Liza si Viorel Panait, în vârstă de 17 ani, manechin în prezentările lor încă de la vârsta de 3 ani, a fost cea care a deschis colecția, cu o ieșire spectaculoasă, romantică, diafană, dar extrem de bine conturată.

„Am avut emoții mari, ca de fiecare dată când urc pe podium. Noroc că până la finalul prezentării îmi trec” a spus Maria Panait, care ia și lecții de actorie.

Printre personalitățile prezente s-au numărat Stela Popescu, Irina Radu, Liliana Săndulescu, Marina Almașan, Florin Alexa,  Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Mirabela Dauer, Raul, Silvia Dumitrescu, Elvira Deatcu, Florentina Opriș, Sorin Mărcuș, Diana Matei, Dinu și Deea Maxer, Mircea M Stoian, Noami Dinescu, Ani Crețu, Marcel Radu.

Povestea colectiei „Touareg by Liza Panait”  exista practic dintotdeauna in sufletul creatoarei, pentru ca spiritul liber si demn al nomazilor din desert a fascinat-o  mereu.

„Aceasta tema a fost mereu in atentia mea” a declarat Liza Panait „dar a stat parca la dospit. Poate din respect si admiratie fata de beduinii din Emirate, spre exemplu, ce au reusit sa faca din desert un imperiu al luxului fara sa-si piarda insa libertatea, traditiile, credintele. Am fost acolo de multe ori si de fiecare data m-a impresionat curatenia si starea de libertate pe care desertul si oamenii lui o degaja.”

Profitand de unul din trend-urile cheie ale acestui an, cel tribal, Liza Panait a conceput o colectie couture cu mai mult de 100 de piese originale, ce respira insa aerul Saharei sau a deserturilor pe care le strabat beduinii. Croielile moderne s-au imbinat perfect cu detalii din portul beduinilor si al tuaregilor. Broderii manuale cu motive tribale, voaluri transparente, pictate cu imagini din desert, franjuri, glugi largi si lejere, pantaloni tip salvar, bluzoane, veste inovative, paiete pictate manual sau cu animal print, impletituri, toate acestea au fost doar cateva dintre modalitatile prin care Liza Panait a elogiat portul „oamenilor albastrii” ai desertului.

Inul a fost vedeta tinutelor de zi, in principal in culoarea specifica tuaregilor, albastru electric. Dar si in bej, kaki, ocru, nisipiu, negru sau ivoire. Rochiile si bluzoanele crosetate in culori multicolore au fost si ele extrem de apreciate de public, la fel si impletiturile ingenioase din materialul rochiilor de in. Salvarii ce pot devein fusta vor fi cu siguranta vedeta acestei veri, asa cum vor fi si vestele impletite si bluzoanele lejere, petrecute si „dotate” cu gluga fantezie. Visul Saharei se duce si spre cadane, cu rochii din paiete multicolore sau animal print, rochii migalos realizate din benzi de dantela, aplicatii de perle si rochii facute exclusiv din franjuri, multe dintre ele cu ingenioase glugi ce sugereaza misterul. Mireasa colectiei a fost propusa publicului de Nicoleta Luciu. „Am vrut neaparat sa fac parte din acest proiect, de cand am auzit de el. Am mai prezentat pentru Liza si stiam ca ce face ea poate fi doar la superlativ” a declarat Nicoleta Luciu. „Dar atunci cand am vazut rochia si mi s-a explicat ca accesoriile, tatuajele si ritualurile ce vor urma  fac parte din obiceiurile de nunta de acolo, m-am indragostit definitiv.”

Rochia de mireasa, in realitate salvari, fusta si bluza a fost realizata din batist, cu flori conturate cu fir de canepa, completate cu ciucuri din matase si canepa, iar top-ul din dantela, matase si canepa. Tema nuntii a fost completata de balerina Carmen Lupei, care a adus pe scena ritualul nuntii tribale, prin cupe de incent parfumat si purificator.

Atat tatuajele de pe maini si de pe picioare cat si machiajul pentru mireasa si balerina au fost realizate de Bogdana Bololoi. Munca de creatie a Lizei Panait s-a transformat intr-un grandios spectacol multumita unei echipe ce a functionat la unison. De la producatorul Viorel Panait, regizorul George Calin, echipa Beauty Make Up Artistry si Bogdana, ce s-au intercut pe sine in a respecta intocmai influentele nomade, echipa de hair styling Helen Studio condusa de Elena Oseaca, ce a impletit maiastru parul manechinelor, Ana Parvan, ce a realizat special pentru aceasta colectie,  incaltamintea, uneori din aceleasi material ca ale rochiilor, si pana la echipa ce a realizat scenotehnica condusa de Sica Gradisteanu si nu in ultimul rand responsabilul IT si imagine Alexandru Panait.

Citeste si

Leave a Comment