Prima pagină » Directorul Artistic al Operei Naționale din Grecia Myron Michailidis, la pupitrul Operei Naționale București

Directorul Artistic al Operei Naționale din Grecia Myron Michailidis, la pupitrul Operei Naționale București

by Mirela Dinica
0 comment

Unul dintre cei mai importanți dirijori din Grecia, Myron Michailidis, este invitatul special al Operei Naționale București. Director Artistic al Operei Naționale din Grecia, maestrul Michailidis va dirija vineri, 23 mai, de la 18.30, opera Lohengrin de Richard Wagner, o poveste despre credință, dragoste și devotament, în regia lui Ștefan Neagrău.

Rolurile principale vor fi interpretate de invitatul Marius Vlad Budoiu (rolul Lohengrin), Iulia Isaev (Elsa), Valentin Vasiliu (Telramund), Madeleine Pascu (Ortrud).

Spectacolul „Lohengrin” se adresează sensibilității, în momente de emoție, tandrețe, pioșenie. Se adresează rațiunii, prin simboluri, metafore, laitmotive vizuale și celor care acum cred și celor care acum cercetează… (Ștefan Neagrău – regizor)

Născut în 1968 în Creta, maestrul Michailidis a studiat pianul la Atena și dirijatul la Academia de Muzică din Berlin, unde printre mentori l-a avut și pe sir Simon Rattle. Este, de asemenea, licențiat în drept la Universitatea din Atena. Din anul 2011 este Director Artistic al Operei Naționale din Grecia, după o carieră importantă în care a fost Director General și dirijor principal al Orchestrei Naționale din Salonic (până în 2004), iar între anii 1999 și 2004, dirijor permanent al Operei din Saxonia de Est, Germania.

De-a lungul carierei sale, Myron Michailidis a dirijat mai multe orchestre importante din Germania, Israel, Italia, Cehia, Mexic, Slovacia, Polonia, Portugalia, precum și cu majoritatea filarmonicilor din Grecia.

Citeste si

Leave a Comment