Home VEDETEINEDIT Elena Lasconi, o nuntă de basm în straie populare românești

Elena Lasconi, o nuntă de basm în straie populare românești

by Mirela Dinica
0 comment

Elena Lasconi s-a casatorit in acest weekend cu Catalin, alesul inimii ei, si se declara o femeie extrem de fericita, cu o nunta de basm in straie populare romanesti, alaturi de prieteni dragi: “Sunt o femeie fericita! M-am pregatit cu mare emotie si cu meticulozitate pentru ziua nuntii: 30 iunie. Sunt o romanca adevarata, sunt mandra ca apartin acestui neam si acestui pamant. Aici imi sunt radacinile, iubesc traditia romaneasca si portul nostru. Asa ca rochia de mireasa, straiele mirelui, tortul, decoratiunile… absolut totul a fost inspirat din costumele populare si traditiile romanesti”, a povestit Elena Lasconi, corespondentul special al emisiunii “Povestiri adevarate”.

“Rochia a fost facuta manual de zeci de maini de aur. Rochia a fost gandita si realizata cu maiestrie de Vera de la Atelierul Parlor care mi-a inteles exact mesajul si care a facut pur si simplu o opera de arta. Pe cap am avut cununa de flori si grau. Toata cusatura din margele colorate a fost realizata de echipa Virginiei Linul-romanca noastra cunoscuta in toata lumea ca una dintre cei mai grozavi artizani ai acestui neam. Toate florile si culorile margelelor sunt din zona Bistrita iar braul pe care l-am purtat a fost personalizat la cererea mea cu un simbol romanesc absolut special. Cele doua pasari care stau fata in fata si au in mijloc pomul vietii. Acest simbol reprezinta femeia si barbatul, dragoste, fertilitate, armonie iar pomul vietii reprezinta legatura cuplului cu Dumnezeu pentru eternitate. Acest simbol l-am folosit peste tot: in invitatiile pe care le-am facut, in decoratiuni si chiar si pe tort. Toate decoratiunile au fost atent alese din cultura noastra. Nu am am vrut funde de organza si aranjamente occidentale. Scaunele au avut in loc de funda : brau, mesele au fost impodobite cu traverse inspirate din traditiile noastre , iar florile au fost asezate in ulcele de lut, putinei, vartelnite, fusuri si fuioare de lana.

Nici locul in care am facut nunta nu a fost ales intamplator. Este vorba de Comana- o bucata de Rai, un loc incarcat de istorie cu oameni speciali, minunati. Slujba religioasa a avut loc la sfanta Manastire Comana ctitorita de Vlad Tepes iar petrecerea la Casa Comana-Salonul din Padure pe malul Deltei Neajlovului. Acest loc este o bijuterie romaneasca pusa in valoare de o familie extraordinara, speciala: familia Palamaru. Este un loc pe care putini il stiu dar poate concura cu Toscana si sudul Frantei si cu siguranta Comana si castiga. Imi doresc din tot sufletul ca toate miresele sa aiba parte de o astfel de nunta”, povesteste Elena Lasconi.

 

Citeste si

Leave a Comment