Prima pagină » Elena Udrea: „Promovarea turistică a României prin concerte este un lucru bun”

Elena Udrea: „Promovarea turistică a României prin concerte este un lucru bun”

by Mirela Dinica
0 comment

Elena Udrea este de părere că România poate fi promovată cu succes și prin concerte și alte evenimente de gen. Ea a postat pe blogul personal câteva precizări legate bugetul de finanțarea a concertului artistei Lady Gaga, care nu a fost aprobat de ea.

„Pentru că am văzut că s-a creat oareșce vâlvă referitoare la finanțarea promovării turistice a României în concertele Lady Gaga și Red Hot Chili Peppers și au existat declarații tendențioase ale oficialilor puterii, fac următoarele precizări:

•Nu eu am aprobat implicarea ministerului în organizarea acestor evenimente. Până în momentul în care am renunțat la funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, nu a ajuns la mine, personal, nicio solicitare de finanțare în acest sens.

•Oricine poate cere finanțare pentru promovarea turismului românesc la MDRT în orice cuantum. Condiția este să fie util și să se aprobe. Iar eu nu am aprobat. La fel cum nu a aprobat nici ministrul Cristian Petrescu.

•Cel care a aprobat o asemenea cerere de finanțare a fost actualul ministru, în data de 3 iulie 2012. Deci, decizia de acordare a banilor îi aparține în totalitate. El a semnat și contractul.

•Chiar dacă nu știu ce este prevăzut în contractul respectiv, la nivel de principiu, sunt de părere că promovarea brandului turistic în cele două concerte este un lucru pozitiv pentru România. Tocmai de aceea, mă miră încercarea acestuia de a-și minimaliza rolul, împărțind cu mine meritul acestei acțiuni.

•Îmi pare că ministrul nu înțelege de fapt nici acum atribuțiile funcției pe care o deține și că nu-și asumă nici măcar lucrurile pozitive pe care le face. Poate că această teamă vine din obsesia USL de a toca tot ceea ce s-a făcut în turismul românesc în mandatul meu de ministru. Spre deosebire de ei, eu nu cred că a fi în opoziție înseamnă să ataci și lucrurile bune care se întamplă. Imaginați-vă ce emisiuni ați fi văzut la Antenele lui Voiculescu dacă banii pentru concert i-aș fi aprobat eu!”

Citeste si

Leave a Comment