Home STIL DE VIATASANATATE Elimina toxinele din organism!

Elimina toxinele din organism!

by Mirela Dinica
0 comment

După toate curățeniile generale ce au precedat sărbătorile, e vremea să ne curățăm și organismul de toxinele cumulate după atâtea mese îmbelșugate. De sărbători, alcoolul, cafeaua, dulciurile, sucurile carbogazoase, afumăturile și alimentele prăjite au făcut parte din regimul festiv tipic românesc, însă acum corpul tău are nevoie de o binemeritată pauză.  Fiind hrană nu numai pentru o stare de spirit, detoxifierea devine absolut necesară pentru menținerea sănătății organismului.

Pentru ca procesul de curățare a corpului să decurgă conform planului, trebuie să ne abținem de la consumul de sare de bucătărie, alcool, cafeină, grăsimi animale, țigări, produse făinoase, zahăr, aditivi și alte potențiale toxine care ar sta în calea unei detoxifieri reușite. În urma acestei cure, tonusul general este îmbunătățit și acompaniat de scăderea în greutate, eliminarea senzației de balonare și o piele vizibil mai sănătoasă.

Plante care elimină acumulările de toxine

Cerealele, fructele, legumele, laptele de soia contribuie toate la procesul de eliminare a toxinelor. Totuși, cele mai eficiente plante care duc la un organism detoxifiat și sănătos sunt următoarele:

Brusturele conține cantități considerabile de fibre dietetice, calciu, potasiu, aminoacizi și polifenoli care îi atribuie o aromă dulce. Este recomandat ca tratament în caz de diabet, diskinezii, afecțiuni renale sau biliare, având efecte diuretice, diaforetice și purificatoare al sângelui. Este o plantă importantă prin caracterul depurativ care stimulează eliminarea toxinelor prin cale renală și tegumentară. Se utilizează în medicină și cosmetică sub formă de tinctură, publere, ceai sau decoct.

Frunzele de Senna sunt bogate în glicozide antrachinonice, betasitosteroli, acid tartric, uleiuri esențiale, taninuri, mucin, mucilagii, flavonoizi și rășini. Fiind originară din țările tropicale, Senna este o plantă cu acțiune purgativă folosită în scopuri terapeutice în formă de tinctură și macerat pentru proprietățile sale laxative.

Fructele de soc sunt cunoscute ca remediu naturist în curele de slăbire și detoxificare, fiind mai degrabă medicament decât aliment. Fructele de soc au acțiune puternic laxativă și depurativă, ajutând la purificare organismului pe cale intestinală.

Fares vine în ajutor

Prin protejarea plămânilor, rinichilor, ficatului, a sângelui și intestinelor, se urmărește întărirea sistemului imunitar și curățarea organismului. Următoarele produse naturiste sunt numai bune pentru o detoxifiere de succes în stilul Fares:

Complexul din plante medicinale pentru curațarea organismului acționează ca un detoxifiant, drenor limfatic, antialergic, laxativ, antiinflamator al mucoasei tractului digestiv, diuretic, uricozuric, antioxidant, radioprotector, vermifug, hipocolesterolemiant și hipoglicemiant. Datorită extractelor de rădăcină de brusture, de păpădie, de lemn dulce și de cicoare, a conținutului de frunze de senna, urzică, lucernă, trei frați pătați, volbură, sânziene, fructe de cardamom și de chimion, cuișoare, rizomi de ghimbir și ulei esențial de ghimbir, este recomandat în cure de detoxifiere, alergii, afecțiuni cutanate, steatoză hepatică, intoxicații cronice, hipercolesterolemie, disilipidemie, diabet zaharat, gută, hiperuricemie, gastrite, reflux gestro-esofagian, balonare, colici abdominale și parazitoze intestinale. Pentru copii este indicată administrarea unei linguri de două ori pe zi, iar pentru adulți 2-3 linguri de două ori pe zi administrate alături de un pahar de iaurt, suc de fructe sau apă, vor fi de ajuns pentru a avea efectul dorit. Eficiența maximă se atinge când este consumat dimineața și este urmat de consumul a minim 400 ml de lichide. Durata unei cure este de 1-2 luni. Prețul este de 32,50 lei.

Detoxifiantul cu ganoderma este alcătuit sub forma de capsule care conțin cărbune medicinal, extract de Aloe vera, extract de Reishi, rădăcină de brusture, extract de fructe de armurariu, fructe de soc și extract de Schisandra chinesis. Având efecte depurative, de drenor limfatic și biliar, diuretic, laxativ, antitoxic și protector hepatic, chimo și radio protector, hipocolesterolemiant și antioxidant, este recomandat în curele de detoxifiere, în cazul intoxicațiilor cronice sau a steatozei hepatice, hipercolesterolemiei, alergiilor, afecțiunilor cutanate, sindromului de oboseală cronică, reducerea efectelor hepatotoxice și nefrotice ale medicamentelor și chimoterapiei. Nu este recomandat în caz de hipersensibilitate și femeilor însărcinate. Se administrează 1-2 capsule de 3 ori pe zi, înainte de masă, perioada de tratament încadrându-se între 1-2 luni. Prețul este de 33,00 lei.

Ceaiul organism purificat favorizează eliminarea toxinelor și susține mecanismele proprii de purificare a organismului. Este bogat în extracte de fructe de fenicul, rădăcină de brusture, flori de soc, sulfină, rădăcină de cicoare, păpădie, urzică, rădăcină de osul iepurelui și frunze de senna. Este recomandat în special în urma unor excese de cafea, alcool, carne, alimente cu E-uri sau mese copioase. Se prepară prin scufundarea unui plic în 200 ml de apă clocotită unde se lasă pentru 10-15 minute. Copiilor peste 14 ani și adulților le sunt recomandate 2-3 căni de ceai pe zi pentru ca acesta să aibe efectul dorit. Prețul este de 5,40 lei.

 

Citeste si

Leave a Comment