Home VEDETEMONDEN Ellie White: „Nu va lasati copiii la televizor in primii ani de viata!”

Ellie White: „Nu va lasati copiii la televizor in primii ani de viata!”

by Mirela Dinica
0 comment

Artista Ellie White le recomanda mamicilor sa nu isi lase copiii mici in fata televizorului, acest lucru fiind daunator si nerecomandat de medici intrucat ii impiedica pe acestia sa invete sa socializeze cu parintii sau cu alti copii.

“Indiferent cat de mult am citit si m-am informat, m-am lasat pacalita de mirajul televizorului sau al aplicatiilor cu jocuri pentru copii … si astfel, pentru a ‚respira’ putin, am mai lasat copilul la televizor sau in fata unui joc pe tableta sau telefon… Si am gresit! Am citit de curand cateva articole si rezultatele unor studii facute de Academia Americana de Pediatrie (AAP) care sustin ca, pana la varsta de 2 ani, copiii nu ar trebui lasati sa se uite la televizor. Primii doi ani sunt vitali in dezvoltarea creierului bebelusilor. Niciun studiu facut pana acum nu demonstreaza faptul ca privitul la televizor ar aduce vreun beneficiul pentru bebelusi. In realitate, chiar dauneaza! Privitul la televizor in primii 2 ani impiedica bebelusul sa exploreze, sa interactioneze sau sa se joace cu parintii sau alti copii si, astfel, sa invete din mediul inconjurator. Acestea sunt activitatile care, in mod normal, ajuta la dezvoltarea intelectuala, sociala sau emotionala a copilului.

Mai multe studii au aratat ca bebelusii sunt mai receptivi in a imita o activitate pe care o vad in realitate decat daca o vad la televizor. Eu aplic asta cu Mihaita si functioneaza, de la a ne incalta impreuna si pana la a planta flori in gradina sau sa ne spalam mainile in acelasi timp.

Traim intr-un secol al tehnologiei si, cu voia sau fara voia noastra, copii nostri vor fi si ei inconjurati de tehnologie la un moment dat in viata lor. A-i interzice total accesul la televizor, laptop sau tableta nu cred ca este solutia. Solutia mea cu Mihaita este aceea de a-l implica in cat mai de multe activitati, astfel incat sa nu simta nevoia de a petrece ore in sir la laptop sau televizor”, a scris artista pe blogul ei.

Ellie White este mama a doi copii, un baietel, Mihai, in varsta de doi ani si jumatate, si o fetita, Alexis Maria, in varsta de trei luni. Artista a revenit pe scena luna trecuta, sustinand in aceasta perioada o lunga serie de concerte in tara.

 

Citeste si

Leave a Comment