Home STIL DE VIATASANATATE Evitati implantul de silicon pe sanii lasati!

Evitati implantul de silicon pe sanii lasati!

by Predescu Cristina
1 comment

Este gresita opinia conform careia implantul de silicon rezolva automat problema sanilor lasati ce prezinta un grad mare de laxitate. Chirurgul estetician Vangelis Vasalos ne explica de ce trebuie evitat implantul de silicon pe sanii lasati si de ce este nevoie de lifting mamar concomitent cu implant de silicon.

Lasarea sanilor se produce atunci cand acestia au un volum prea mare sau cand exista o diminuare brusca a acestui volum. Aceste modificari apar in cazul sarcinii sau in cazul scaderii bruste in greutate.

„Procesul natural al imbatranirii face ca fermitatea sanilor sa scada, iar forma si consistenta acestora sa se modifice. In majoritatea cazurilor, procese precum nasterea, alaptarea, fluctuatiile in greutate, afecteaza consistenta sanilor, cauzand un grad mai mic sau mai mare de ptoza. In astfel de situatii, pielea se retrage, dar numai partial, neputandu-si recapata fermitatea dinainte si putandu-se reintinde oricand”, ne explica chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

De ce nu este indicat implantul de silicon pe sanii lasati? 

Implantul de silicon nu rezolva problema sanilor lasati atunci cand exista un grad important de ptoza. Aplicat pe un san care este deja lasat si actionand asupra unui tegument care este deja afectat, implantul de silicon va conduce, la un rezultat nedorit si in timp, la o ptozare si mai mare a sanilor.

„Capacitatea pielii de a se retrage partial este motivul pentru care atunci cand se aplica implant in sanii ptozati, in cateva luni de la interventie pielea se intinde in exces din cauza greutatii implantelor si sanii capata iar acelasi aspect de ‚lasati’”, sustine chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Poti face femeile cu sanii ptozati operatie de marire de sani cu implant de silicon? 

Femeile care se confrunta cu problema sanilor ptozati pot apela si la implantul cu silicon, interventia de lifting mamar si cea de marire realizandu-se in cadrul aceleasi sedinte.

„Ridicarea si marirea sanilor cu implant este calea optima pentru a obtine sani ridicati si marimea dorita. In aceste cazuri, pentru prevenirea lasarii sanilor care sunt deja ptozati excesul de piele din polul inferior este indepartat. Operatia de ridicare a sanilor cu implant se desfasoara in 2 etape: initial se introduc in sani implantele de silicon (umplere), se repozitioneaza aerola (ridicare), iar la final se indeparteaza surplusul de piele”, afirmachirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala intravenoasa, iar recuperarea este progresiva. Edemul si echimozele se retrag in 10-14 zile, timp in care se indeparteaza si firele.

Reluarea activitatilor zilnice usoare se poate face dupa 7 zile. Pacienta trebuie sa poarte o bustiera speciala timp de minim o luna, zi si noapte, iar purtarea sutientului cu sarma trebuie amanata cel putin 3 luni. Pretul unei astfel de interventii se ridica la suma de 4.000 euro.

Citeste si

1 comment

Catalina Ceausu 5 decembrie 2014 - 6:15 PM

Eu am apelat la esteticianul Vangelis Vasalos pentru corectia ridurilor, care este necesara de la o varsta! Dupa parerea mea este foarte important ce chirurg estetician alegem pentru orice imbunatatire estetica!

Reply

Leave a Comment