Prima pagină » Fructul lunii august- pepenele roșu

Fructul lunii august- pepenele roșu

by Ingrid Cosma
0 comment

Nu putem rata în luna august miraculosul fruct verde, mai ales dacă ducem o luptă aprigă pentru menținerea abdomenului plat și a unui ten perfect. Pepenele roșu este fructul cu proprietăți dietetice și diuretice benefice organismului. Dieta cu pepene roșu a devenit un “must to do” a lunii august, cand fructul este la îndamâna oricui este interesat de propriul organism și de sănătatea acestuia.

Pepenele roșu este o sursă de vitamine și minerale complexă, ceea ce îl face un bun energizant pe timpul zilelor călduroase. Conținutul mare de apă, de vitamina A, C, B6, de fibre, de proteine, de calciu, de potasiu și lista poate continua, face din pepene candidatul numărul 1 la o cură de slăbire și detoxifiere. Pepenele roșu are cea mai mare concentrație de licopen comparativ cu oricare altă legumă sau alt fruct proaspăt. Acest colorant roșu este un puternic antioxidant, având un rol esențial în prevenirea și tratarea cancerului de sân, de pancreas, de colon, de stomac, etc.

Dieta cu pepene roșu este recomnadată timp de două săptămâni, perioadă în care organismul va fi bine hidratat, vitaminizat și energizat. Pe lângă efectul vizibil al pierderii în greutate se vor observa și efectele asupra pielii, care va căpăta luminozitate. Măștile de pepene roșu în asociere cu alte ingrediente naturale au efecte rapide asupra tenului. Datorită conținutului mare de apă, de 91,1%, pepenele roșu are un efect diuretic puternic, eliminând toxinele acumulate în organism, fiind recomandat în atenuarea și chiar vindecarea acneei. Studii recente au arătat că pepenele roșu are un efect afrodisiac, de Viagra, asupra vieții sexuale a bărbaților.

Fiind un puternic diuretic este contra indicat persoanelor ce sufera de boli de rinichi, iar datorita continutului ridicat de zaharuri nu este recomandat diabeticilor.

Cu atâtea efecte miraculoase și multe altele neenunțate aici nu ne mai rămâne decât efortul de a îl căra în frigider!

Citeste si

Leave a Comment