Home ACTUALITATE Ghidul pentru părinții care au copii alergici. Povestea nespusă până acum

Ghidul pentru părinții care au copii alergici. Povestea nespusă până acum

by Mirela Dinica
0 comment

Ani Crețu a anunțat un nou succes pe plan profesional. De curând, actrița a lansat o carte unică în România, aceasta inspirându-se din povestea fiului ei. Ani luptă de multă vreme pentru sănătatea băiețelului, care a fost diagnosticat încă din primele luni de viață cu intoleranţă la histamină, o alergie foarte puternică şi foarte greu de controlat.

Ani Crețu se împarte între viața personală și cea profesională. Aceasta este actriță de ani de zile, a apărut chiar și în serialul „Vacanța Mare”, dar este și mamă. Vedeta are un băiețel pe nume Adan, care se confruntă cu multe alergii.

Ani Crețu a lansat cartea „Sunt unic într-o lume diversă”, o carte-ghid pentru copiii cu alergii și părinții acestora. Alături de ea au fost ministrul Marius Budăi, ministrul Lucian Romașcanu, deputatul Ileana Cristina Dumitrache, senatorul Rodica Boancă, deputatul Emanuel Ungureanu, dar și Romanița Iovan, Diana Bișinicu, Cove și mulți alții.

Ani Creţu duce o luptă zilnică pentru sănătatea băieţelului ei, din cauza unor alergii. Așadar, alimentaţia familiei a devenit mult mai strictă. Totul se găteşte în casă, cât mai sănătos, şi majoritatea ingredientelor sunt cumpărate de la magazinele naturiste.

“Ca părinte de copil cu alergii cel mai greu a fost să îi explic ce sunt alergiile, că el face parte dintre acele persoane cu alergii dar mai ales să aleg mesajul potrivit pentru ca el să nu se simtă diferit. Copiii nu au parte de îndrumare și activități prin care să înțeleagă ce sunt alergiile, cum poți identifica și ajuta un coleg sau prieten când este în pericol. Copiii alergici au nevoie de susținere și explicații pe întelesul lor. De aceea am creat cartea ghid „Sunt Unic într-o lume diversă”.
Cartea este împărțită în două părți: prima este dedicată copiilor, în care am îmbrăcat fiecare alergie în câte o poveste, fără a spune copilului că este alergic, pentru că asta l-ar fi plasat direct în zona „sunt diferit”. A doua parte aparține părinților. Aici am încercat să fiu un ghid pentru părinți, pentru familia alergicului prin toată experiența mea. Deasemenea, în aceasta parte a doua am cerut și primit explicația medicală al dnei dr Brandușa Petruțescu, medic alergolog la Spitalul Universitar  București care a definit alergiile, care sunt alergenii și cum acționăm în cazul unui eveniment neplăcut.

Înainte de a începe să o scriu am cercetat dacă există o astfel de carte în România, în Europa și nu există. „Sunt Unic într-o lume diversă” a devenit proiectul de suflet al editurii Unicart care a avut grijă ca această carte să aibă cea mai bună calitate” a declarat actrita Ani Cretu.

Ilustrațiile sunt realizate de Șerban Andreescu, unul dintre cei mai buni ilustratori ai cărțiilor pentru copii.

O poți comanda și tu aici: https://www.unicart.ro/frontendProducts/view/52722 sau aici:
https://www.edituraunicart.ro/carti-copii/educational/sunt-unic-intr-o-lume-diversa-ani-cretu-detail

Citeste si

Leave a Comment