Home ACTUALITATE Importatorul Innovative Medical vine în ajutorul răniților de la Colectiv și donează dispozitive de dezinfectare a branulelor

Importatorul Innovative Medical vine în ajutorul răniților de la Colectiv și donează dispozitive de dezinfectare a branulelor

by Mirela Dinica
0 comment

În contextul tragediei petrecute vineri, 30 octombrie, în clubul Colectiv, firma Innovative Medical a donat, începând de luni, 2 noiembrie, la spitalele care au preluat răniții dispozitive dezinfectante DualCap pentru branule, o tehnologie menită să scadă la jumătate riscul infecțiilor intraspitalicești cauzate de perfuzii.

 
Riscul infecțiilor asociate cateterelor și branulelor în unitățile ATI pentru adulți este extrem de ridicat la actualele standarde din spitalele românești. Pentru răniții de la Colectiv este un risc care le-ar putea fi fatal. 
“Un studiu comparativ realizat în 2 unități de terapie intensivă – secția de arsuri și secția de transplanturi de inimă -, arată că dispozitivul dezinfectant DualCap scade riscul de infecție cu aproape 50% comparativ cu soluțiile de dezinfectare folosite în mod curent în spitalele românești”, spune dr. Sorin Godic, directorul medical al companiei.

Citeste si

Leave a Comment