Home VEDETEEVENIMENT Impresii după prima repetiție a României la Eurovision 2014

Impresii după prima repetiție a României la Eurovision 2014

by Mirela Dinica
0 comment

Pentru echipa României la Eurovision, ultima zi de aprilie a fost ziua primei repetiții la B&W Hallerne din Copenhaga. Înainte de a urca pe scenă, Paula Seling și OVI au făcut verificări ale monitorizării sunetului în căștile pe care le vor purta în spectacol. Repetiția propriu zisă – filmările și spectacolul pus în scenă – au fost apoi analizate de artiștii români, șeful delegației, directorul de imagine al TVR și organizatori la viewing room.

Au urmat discuțiile cu specialiștii de la make-up și costume, iar programul s-a încheiat cu o întâlnire cu presa acretitată la eveniment. Paula Seling și OVI au oferit interviuri unor publicații și site-uri internaționale și au susținut o sesiune de autografe și fotografii.  

„La repetiția de ieri am văzut un show inspirat din show-ul României. Am știut din start condițiile de lucru (nu s-au acceptat ecrane pe scenă, pianul nu s-a putut suspenda etc.), dar ni s-au prezentat niște variante alternative care păreau bune. Nu a fost chiar ce ne așteptam, dar în urma observațiilor făcute, sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți considerabil. Vom vedea la a doua repetiție… Suntem optimiști pentru că pachetul de voci sună extraordinar… Și asta vă spune un om de radio”, declară Liana Stanciu, șeful delegației României la Eurovision 2014.

„Am fost convinși că vizual vom avea un show măcar la fel de bun ca și cel de la finala națională, dar ceea ce avem acum, după prima repetiție, este mai puțin. De la decupajul camerelor, care ni s-a promis că va fi reglat, până la redarea ideii întregului show, pe care echipa României l-a conceput, mai sunt suficient de multe lucruri de pus la punct. Oricum, am convingerea că magia se poate întâmpla dincolo de orice inconveniente”, crede Paula Seling.

Seara s-a încheiat cu o recepție la reședința ambasadorului României în Danemarca, unde Paula și Ovi s-au întâlnit cu un grup numeros de români stabiliți aici. Din nou, sesiunile de fotografii și autografe i-au avut în centrul atenției pe artiștii noștri, românii din Copenhaga declarându-și susținerea pentru ei și asigurându-i că îi vor vota pe 8 și 10 mai.

1 Mai este puțin mai liber pentru reprezentanții României. Ziua este rezervată socializării: Ovi și Paula au primit invitația de a se întâlni cu reprezentanții altor delegații – Belarus, Irlanda, Lituania, Grecia și Elveția, tot azi având programate interviuri pentru publicații online sau posturi de radio. După miezul nopții, Paula Seling și OVI vor susține un recital de 30 de minute la EuroClub, locul de întâlnire a fanilor competiției, dar și unde se organizează cele mai importante petreceri Eurovision.

 37 de țări participă la Eurovision în 2014, Paula Seling și OVI urmând să urce pe scenă în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai și – dacă se califică – în finala din 10 mai.

Citeste si

Leave a Comment