Home STIL DE VIATAFRUMUSETE În căutarea frumuseții perfecte

În căutarea frumuseții perfecte

by Anne Hartung
0 comment

Deschiderea largă a porților instituțiilor educaționale pentru toți membrii societății a crescut exponențial gradul de educare a populației. Iar consecința directă a acestui fapt a fost dezvoltarea ulterioară a societății, boomul economic caracteristic ultimelor decenii.

Direcția preocupărilor individuale s-a schimbat, relaxarea adusă de asigurarea existenței cotidiene permițând orientarea mai lejeră a oamenilor spre confort, spre tot ceea ce înseamnă artă și, în consecință, frumos. Este adevărat că standardele de frumusețe s-au schimbat de-a lungul timpului, urmând și ele moda momentului, dar creșterea accesibilității diverselor tratamente estetice a stimulat și cercetarea în domeniu, ajungându-se astăzi la adevărate demonstrații de virtuozitate și rafinament.

Medicina dentară nu putea rămâne mai prejos, dinții devenind un atribut important al esteticii faciale. Cu standarde diferite temporal, dar și geografic, în prezent s-a ajuns la metode incredibile de schimbare a fizionomiei prin intervenții doar la nivelul dinților și al oaselor gurii. Putem considera că de estetică se ocupă mai multe ramuri ale medicinei dentare, îmbinarea complexă a acestora ducând la rezultatul dorit.

Mai nou, cosmetica dentară este ramură de sine stătătoare. Aceasta înseamnă mici modificări accesibile doctorului în cabinet, dar cu consecințe directe și imediate asupra fizionomiei dentare: scurtarea lungimii dinților, îndulcirea unghiurilor, îngustarea unor muchii – de multe ori apelând la iluzii optice, dar cu un efect pozitiv imediat. Este adevărat că totul se bazează pe percepția și ochiul de artist ale medicului. Putem include și tratamentul de albire a dinților – ultima tendință în domeniu este ca dantura să fie cât mai albă.

Pentru a avea un zâmbet strălucitor de alb nu sunt suficiente o igienă riguroasă și respectarea ședințelor periodice de profilaxie (detartraj). Tratamentul de albire a devenit tot mai popular pentru că anumiți pigmenți alimentari (cafea, tutun, ceai, vin roșu etc.), precum și coloranții intrinseci danturii (tetraciclină, fluor în exces) produc modificări nedorite ale culorii. Pentru aceasta, stomatologia modernă propune diverse soluții de albire dentară – unele foarte rapide și accesibile, cu rezultate uimitoare asupra danturii, fără nici un pericol.

Cea mai eficientă metodă este albirea cu laser. Lumina accelerează efectul de albire a gelului aplicat pe suprafața dinților. Lumina, în contact cu gelul, eliberează oxigen, care penetrează stratul exterior al dintelui și înlătură petele. Rezultatele se pot observa în maximum 60 de minute de la efectuarea tratamentului. În majoritatea cazurilor sunt necesare două ședințe succesive de albire pentru un rezultat cu adevărat spectaculos.

Ca și în cazul culorii pielii, fiecare persoană este diferită. Pe lângă factorul genetic, depinde și de numărul de cești de cafea, pahare cu cola/vin roșu și alte băuturi și mâncăruri care pătează dantura întră în contact cu dinții dumneavoastră. Inconvenientele aduse ca revers al rutinei nutriționale stau adesea drept prima motivație pentru tratamentele de albire urmate de persoanele publice, care, prin expunere, se supun presiunii unor exigențe mai stricte legate de imagine.

Estomparea luciului și colorarea smalțului, în ciuda unei preocupări intense pentru îngrijirea danturii, a reprezentat o îngrijorare și pentru Simona Pătruleasa. „Am fost impresionată de profesionalismul medicilor de la clinică, de aparatura performantă și de calitatea serviciilor! În prima ședință mi s-a făcut o evaluare a problemelor care au mai apărut după sarcină și a urmat albirea care s-a realizat treptat! Efectul s-a putut observa imediat!”, a mărturisit vedeta știrilor Kanal D după tratamentul de albire efectuat în cadrul clinicii 3D Dental.

Pentru menținerea albirii se recomandă gutiere cu geluri pentru acasă.

Citeste si

Leave a Comment