Prima pagină » În Selecția Națională concureaza 12 melodii pentru Eurovision. Traistariu are mari sanse sa ne reprezinte!

În Selecția Națională concureaza 12 melodii pentru Eurovision. Traistariu are mari sanse sa ne reprezinte!

by Mirela Dinica
1 comment

Agitație mare la Teatrul Național București unde într-o conferință de presă, au fost prezentați cei 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2016, dar si Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului si Catalin Chereches, primarul orasului Baia Mare.

După ascultarea celor 94 de melodii validate, juriul a ales 12 piese calificate în Selecția Națională. Printre artiști, Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruț și Irina Baianț, Dream Walkers, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra și Mihai Băjinaru, dar și Hayley Evetts, din Marea Britanie, se vor deplasa la Baia Mare, unde vor urca pe scena Sălii Polivalente, unde se fac acum lucrări pentru o mai bună sonorizare, avizul ISU nefiind inca adordat.

Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru sunt cei pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, şase dintre aceştia urmând să acceadă în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016, din 6 martie.

Anul acesta, în premieră, organizatorii vor publica pe siteul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele înscrise la preselecţie şi punctajul celor care nu au intrat în semifinală. Cele 12 melodii calificate la Selecţia Naţională Eurovision pot fi ascultate pe site-ul dedicat, la fel ca la ediţiile precedente. 

„Diferenţele de punctaj au fost mici, dar, în ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructivă, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens în ceeea ce priveşte lista celor 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale. Le mulţumesc încă o dată pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora au ales artiştii care vor urca pe scena de la Baia Mare”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

Cei 12 semifinalişti au fost prezentaţi de TVR joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti. Alături de echipa Eurovision a TVR condusă de Iuliana Marciuc, la conferinţa de presă a participat şi Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, oraşul-gazdă al Selecţiei Naţionale din acest an.

În următoarele zile, concurenţii încep pregătirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor apariţie televizată este programată pentru vineri, 19 februarie, la Berăria H, într-un eveniment transmis în direct la TVR 1. Cei 12 semifinalişti vor interpreta piesele Pe scena berăriei vor urca cei 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale, care vor interpreta piesele din concurs.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, doi candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament.

La ediţia din acest an, sistemul de votare este unul nou. Din cele 12 piese din semifinală, şase vor accede în final: patru alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finală, publicul este singurul care va vota şi va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom.

Selecţia naţională se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

SEMIFINALIŞTII EUROVISION 2016

 

“Behind the Shadow”

Interpret: Florena

Compozitor: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă

Textier: Gabriel Huiban, Adam Powels

 

“Brand new day”

Interpret: Hayley Evetts

Compozitor: Martyn Baylay, Phil Bates

Textier: Martyn Baylay, Phil Bates

 

“Come on everybody”

Interpret: JUKEBOX

Compozitor: Alexandru Vasilache, Nicolae Viorel Dodoc, Andrei Apostol,

Cristina Elena Caramarcu, Petrişor Alin Neagoe, Adrian Ilie Tetrade, Sergiu Vasile Moldovan, Alexandru Mihai Matei

Textier: Alexandru Vasilache, Nicolae Viorel Dodoc, Andrei Apostol, Cristina

Elena Caramarcu, Petrişor Alin Neagoe, Adrian Ilie Tetrade, Sergiu Vasile Moldovan, Alexandru Mihai Matei

 

“I’m coming home”

Interpret: Vanotek feat. The Code &Georgian

Compozitor: Vanotek, Ionuţ Catană, Sorin Seniuc, Alex Cotoi, Adriana Rusu

Textier: Anastasia Sandu

 

“Lasă-mă, eu te las”

Interpret: Irina Popa

Compozitor: Irina Popa, George Lazăr, Alexandru Tudor, Eduard Târâş

Textier: Alexandru Tudor

 

Let it shine

Interpret: Dream Walkers (Teodor Manciulea, Cristian Prăjescu, Emilian Nechifor, Gabriel Cîndea)

Compozitor: Cristian Faur

Textier: Cristian Faur

 

Moment of silence

Interpret: Ovidiu Anton

Compozitor: Ovidiu Anton

Textier: Ovidiu Anton

 

“Nai Nai”

Interpret: Andra Olteanu

Compozitor: Andra Olteanu, Sever Selim

Textier: Andra Olteanu, Sever Selim

 

“Never too late”

Interpret: Mihai Băjinaru

Compozitor: Andrei Tudor

Textier: Cristian Faur

 

Paradisio

Interpret: M I H A I

Compozitor: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Pădure

Textier: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Pădure

 

“Superhuman”

Interpret: Xandra

Compozitor: William Taylor, Jonas Gladnikoff

Textier: William Taylor, Jonas Gladnikoff

 

The voice

Interpret: Doru Todoruţ feat. Irina Baiant

Compozitor: Doru Todoruţ, Irina Baiant

Textier: Doru Todoruţ, Irina Baiant

 

Rezerve:

“The Reason”

Interpret: Nora Deneş & The Fridays

Compozitor: Nora Deneş

Textier: Nora Deneş

“Tu esti povestea”

Interpret: Gaşca de acasă

Compozitor: Călin Ionce, Florin Pop

Textier: Călin Ionce, Florin Pop

Citeste si

1 comment

Mihaela Florea 16 februarie 2016 - 10:29 PM

Cred în șansa lui Mihai Traistariu de a reprezenta România la Eurovision ! Calități vocale excepționale , o piesa potrivita pentru Eurovision , dorința străinilor de a-l revedea , ambiția și perseverenta lui Mihai de a participa reprezintă Rețeta de Succes ! Mihai nu va dezamăgi niciodată România !

Reply

Leave a Comment