Home VEDETE Jamie Oliver este Ministrul Hranei Sănătoase

Jamie Oliver este Ministrul Hranei Sănătoase

by Raport Monden
0 comment

Oricine poate învăța să gătească în 24 de ore. Sau cel puțin așa susține Jamie Oliver în cel mai recent volum apărut la Curtea Veche Publishing. „Jamie, ministrul hranei sănătoase” este realizat după binecunoscuta emisiune TV „Jamie’s Ministry of Food” și cuprinde zeci de rețete simple și gustoase, ce pot fi realizate chiar și de către cei mai neexperimentați bucătari.

Jamie Oliver a adunat variantele proprii ale unor rețete îndrăgite ce pot fi realizate ușor, rapid și cu ingrediente accesibile. Împărțit în 14 capitole, volumul oferă instrucțiuni clare și fotografii sugestive pentru fiecare pas. Printre rețete se numără delicioase feluri de supe, fripturi, tocănițe, paste, salate, dulciuri sau preparate în stil chinezesc.

Titlul volumului face referire la Ministerul Hranei Sănătoase, instituție creată în Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ce avea rolul de a educa populația să mănânce sănătos în ciuda raționalizării alimentelor.

În prezent, există resurse nelimitate și opțiuni cât mai diverse, dar tendința este aceea de a mânca pe fugă și de a cumpăra hrană deja preparată. Trăim într-o lume a fast-food-ului, a aditivilor și a conservanților și există țări ce de ani buni duc un război împotriva obezității, din cauză că mulți oameni nu au cunoștințele necesare pentru a găti. Prepararea hranei este o abilitate simplă ce aduce cu sine și multe avantaje, cum ar fi o viață sănătoasă, costuri mai mici și o stare de bine.

„Vreau ca această carte să vă ofere inspirația de a începe să gătiți de la zero, fie că sunteți novice, fie un bucătar priceput care apreciază simplitatea. Având la dispoziție câteva cunoștințe de bază și o colecție de rețete, veți putea pregăti mese îmbelșugate cu orice buget.”( Jamie Oliver)

Atât emisiunea, cât și volumul „Jamie, ministrul hranei sănătoase” pornesc de la dorința lui Jamie de a-i învăța pe cât mai mulți oameni obiceiul sănătos al gătitului, iar principiul ce stă la bază este unul simplu, dar eficient: transmitera cunoștințelor dobândite („Pass it on”). Odată experimentate rețetele, ele trebuie transmise celor din jur astfel încât un număr cât mai mare de oameni să poată beneficia de o alimentație sănătoasă.

JAMIE OLIVER a început să gătească în localul părinților săi, „The Cricketers“, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani și foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele „Neal Street“ și „River Cafe“.

În 2002, el a deschis restaurantul „Fifteen“ în Londra și fundația de caritate asociată „The Fifteen Foundation“, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-șef. În momentul de față, mai sunt încă trei restaurante „Fifteen“ în lume — Cornwall, Amsterdam și Melbourne, de curând Jamie deschizând și un lanț de restaurante centrale în Regatul Unit care se numesc „Jamie’s Italian“.

În 2005, Jamie a condus o campanie de îmbunătățire a calității meselor din școlile englezești și, prin campania „Feed me better“ (Hrănește-mă mai bine), a dus la schimbarea substanțială a politicii guvernamentale cu pri-vire la hrana din școli, la mărirea fondurilor și la introducerea de meniuri noi, nutritive în fiecare școală. Jamie continuă să scrie pentru diferite publicații din Regatul Unit și din lume. El trăiește la Londra și Essex împreună cu soția sa, Jools, și copiii lor. „Jamie, ministrul hranei sănătoase” este acum disponibil în librării la prețul de 88 lei și pe www.curteaveche.ro cu 75 lei.

Citeste si

Leave a Comment