Prima pagină » La ce să fii atentă înainte de a face botox. Cât de mult contează substanța care ți se injectează!

La ce să fii atentă înainte de a face botox. Cât de mult contează substanța care ți se injectează!

by Mirela Dinica
0 comment

Pentru a combate semnele înaintării în vârstă ori să corecteze asimetriile și imperfecțiunile de la nivelul feței, foarte multe persoane apelează la tratamente injectabile pe bază de acid hialuronic sau toxină botulinică (botox). Este foarte important ca acestea să fie efectuate de medici specializați în proceduri dermatologice minim-invazive, dar să se și folosească substanțe de calitate, aprobate de organisme internaționale.

Medicul chirurg plastician Valentin Vlădoiu, de la clinica Noblezza, explică de ce aceste substanțe pot face minuni, dar și probleme, dacă au minusuri la capitolul calitate.

“Piața este plină de opțiuni de acest tip, fel și fel de oferte, care mai de care mai avantajoasă ca preț. Totuși, atunci când prețul intervenției este surprizător de mic, atunci înseamnă că undeva există o problemă, sau, mai corect spus, un rabat de la calitatea oferită. De cele mai multe ori, prețul mic este dictat de substanțele injectabile de slabă calitate folosite”, spune medicul Valentin Vlădoiu (clinica Noblezza).

Ce inseamnă un produs injectabil de calitate?

“Acidul hialuronic și toxina botulinică trebuie să fie aprobate FDA (Food & Drug Association) pentru utilizare în Statele Unite ale Americii și Canada, având astfel un element de încredere. Este important ca substanțele utilizate să fie aprobate FDA, și voi explica de ce, chiar dacă sunt folosite în Europa, respectiv România.

Există o mare diferență la nivel de legislație la nivel internațional. În Statele Unite ale Americii și Canada, aceste produse sunt considerate medicamente, și trebuie să treacă prin studii clinice care să demonstreze siguranța și calitatea. Dacă sunt produse în Uniunea Europeană, acidul hialuronic și toxina botulinică sunt considerate dispozitive medicale și, implicit, nu se supun aceleiași legislații stricte a medicamentelor.

De aceea, în Uniunea Europeana apar mai des producători de acid hialuronic care lansează mai ușor produsele, care sunt avizate fără a trece prin strictețea aprobării FDA, adică au mai puține studii clinice, implicit eficacitatea și durata rezultatelor lor nu sunt verificate strict. Astfel, prin folosirea acestor produse pot apărea mai frecvent complicații precum edem mai mare sau reacții alergice”, explică medicul chirurg plastician Valentin Vlădoiu, de la clinica Noblezza.

Ce se întâmplă dacă folosești un produs mediocru?

“Companiile care produc acid de calitate au produse dedicat unei anumite zone, cu anumite particularitati (ceracăne, riduri perioculare),  care necesită acid cu caracteristici specifice (vâscozitate, modelabilitate, proprietati vâsco-elastice).

Dacă alegem un produs mediocru, în speță și mai ieftin, recurgem la compromisuri. Nu se menține efectul, nu păstrează așezarea uniformă efectuată de medic. În plus, sunt mai frecvente riscurile de apariție a edemelor, a reacțiilor alergice. Apoi, o companie care distribuie un produs mediocru nu are, de multe ori, produse dedicate pentru o zonă deosebită. Deși sunt mai ieftine și clienții ar fi tentați să alegă cea mai accesibilă ofertă de pe piață, eficiența scăzută și efectele secundare ar trebui să îi facă să se gândească de două ori înainte să se ghideze după cel mai mic preț. În clinica Noblezza, am ales să lucrăm doar cu produse de maximă calitate, certificate FDA, precum acis hialuronic Juvederm și Teosyal și toxină botulinică Vistabel. Aceasta din urmă, spre exemplu, are cele mai multe studii clinice din lume, 528 la număr până în prezent, și au fost folosite peste 100 milioane de flacoane în lume”, încheie medicul chirurg plastician Valentin Vlădoiu, de la clinica Noblezza.

Citeste si

Leave a Comment