Home ACTUALITATE Lansare de carte: Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay

Lansare de carte: Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay

by Raport Monden
0 comment

Editura Trei lanseaza, joi, in Libraria Carturesti-Verona cartea Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay de Ruth Ammann. Discipola a Dorei Kalff (creatoarea jocului terapeutic cu nisip), Ruth Ammann, este analista si formatoare la Institutul Jung din Zurich, membra si fosta presedinta a ISTT (The International Society for Sandplay Therapy).

Despre inedita carte vor vorbi autoarea Ruth Ammann, Mihaela Minulescu, presedintele Asociatiei Romane de Psihologie Analitica (ARPA) si Silviu Dragomir, director executiv al Grupului Editorial Trei.

Sandplay reprezinta o abordare terapeutica eficienta si accesibila de vindecare a persoanei in intregul ei. Bazandu-se pe vaste cunostinte de mitologie si folclor, dar mai cu seama pe dezvoltarile analizei jungiene, autoarea explica felul in care imaginile in nisip contribuie la autoreglarea psihicului, iar interpretarea simbolurilor spatiale ajuta la clarificarea si depasirea blocajelor interioare. La fel ca pictura, analiza viselor sau imaginatia activa, modelarea in nisip are meritul de a aduce intr-un spatiu imaginar procese inconstiente si emotii nespuse, care sunt mult mai greu de accesat in urma unei simple „cure prin vorbire”. Prin coimplicarea trup si suflet in jurul cutiei cu nisip, analistul si pacientul obtin o imagine concreta a evolutiei relatiei terapeutice, dar mai ales descatuseaza capacitatea pacientului de autovindecare.
Volumul include o serie de istorii de caz, dar si ilustratii fotografice si sfaturi practice pentru psihologii care sunt tot mai interesati de metoda sandplay. Pe langa virtutile sale vindecatoare, terapia prin jocul cu nisip serveste si diagnosticarii, putand fi utilizata atat pentru adulti, cat si pentru copii.

„Tehnica jocului cu nisip i se potriveste lui Ruth Ammann ca o manusa.” (Verena Kast)

Ruth Ammann, analista jungiana, s-a format sub indrumarea Dorei Kalff, creatoarea terapiei prin jocul cu nisip. Este formatoare la Institutul Jung din Zurich. A mai publicat carti despre simbolistica gradinii si casei
.

Citeste si

Leave a Comment