Home ACTUALITATE Lansarea romanului Zaraza la Clubul Taranului

Lansarea romanului Zaraza la Clubul Taranului

by Mirela Dinica
0 comment

Ascensiunea fulminanta si decaderea la fel de rapida si dureroasa a unuia dintre cei mai iubiti cintareti ai perioadei interbelice: Cristian Vasile. • „Nu poti realiza lucruri de exceptie daca nu ajungi la acea simplitate fascinanta, in masura sa emotioneze. Sa emotionezi prin sinceritate si firesc. Sa pasesti in scena ca pe strada.” (Cristian Vasile)

Vineri, 4 aprilie, la ora 19.00, la Clubul Taranului (Kiseleff nr. 3, Bucuresti), va avea loc lansarea noului roman al lui Andrei Ruse, Zaraza, aparut in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom, si in editie digitala. Vor vorbi, alaturi de autor: Liviu Mihaiu si Silviu Dancu

O seara banala de toamna din 1928 se transforma, pentru un tinar student la Conservator, in momentul de gratie cind acesta urca pentru prima oara pe scena. Trei ani mai tirziu, la Berlin, Cristian Vasile va inregistra poate cea mai frumoasa piesa de dragoste a epocii, Zaraza, devenind repede cel mai iubit dizeur al timpului sau. Povestea lui, de la glorie la decadere, intr-o alta seara banala din 1947, este pusa in scena bucata cu bucata, dupa mai bine de doi ani de documentare si investigatie continua ale autorului, care s-au terminat odata cu gasirea mormintului fara nume si fara cruce al personajului sau principal. O calatorie fascinanta in Bucurestiul agitat si efervescent al interbelicului, presarata cu povesti de dragoste, de prietenie, de tradare si de loialitate in vremuri tot mai tulburi, de rezistenta si devotament pentru arta si libertate, o aventura aproape nebuna a implinirii visului de a deveni nemuritor. O perioada de aur a unei tari, dar si o perioada cu tensiuni politice violente, razboi si moarte. Alaturi de Cristian Vasile, Ion Pribeagu, Ionel Fernic, Jean Moscopol, Zavaidoc, Maria Tanase, Gica Petrescu, Mihail Sebastian sau Mircea Eliade sint doar citeva dintre personalitatile readuse la viata dintr-o lume care s-a vrut a fi stearsa si uitata pe nedrept, dar care inca este pastrata in amintire. 

Citeste si

Leave a Comment