Prima pagină » Maia Morgenstern pentru Roșia Montana. Spotul care a cutremurat o țară întreagă

Maia Morgenstern pentru Roșia Montana. Spotul care a cutremurat o țară întreagă

by Mirela Dinica
0 comment

Un om valorează mai mult decat aurul pe care il poartă. La fel si o tara. Salvati Rosia Montana! – sub acest puternic apel de conștientizare publică a fost lansat materialul video prezentat de Maia Morgenstern, in sprijinul cauzei Salvati Rosia Montana.

Spotul este primul dintr-o dintr-o nouă serie de acțiuni de conștientizare și mobilizare a publicului împotriva proiectului de exploatare a aurului de la Roșia Montană propusă de compania Rosia Montana Gold Corporation prin încălcarea drepturilor omului – dreptul la proprietate, la liberă inițiativă, la un mediu curat, precum și distrugerea a 4 munți și a comunității Roșia Montană, unul dintre reperele istorice ale societății noastre.

Scopul acestei noi campanii de informare este acela de a sparge embargoul mediatic impus de Rosia Montana Gold Corporation și de a răspunde astfel nevoii de conștientizare a publicului asupra riscurilor și inutilității exploatării aurului de la Roșia Montană. Mai mult ca oricând, autoritățile statului Român trebuie să răspundă în fața cetățenilor față de care și-au luat angajamente ferme în programul de guvernare. Anularea procedurii de Evaluare a Impactului asupra Mediului și includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO sunt primele măsuri care se impun, măsuri solicitate de peste 135 000 de cetățeni cu drept de vot prin petițiile adresate în ultimul an Guvernului României.

„Am convingerea că această acțiune de informare va deschide mințile și inimile oamenilor care nu cunosc situația de la Roșia Montană, dar intuiesc gravitatea ei. Lupta noastră a coalizat eforturi mai de preț decât tot aurul din lume iar acest clip e un exemplu care grăiește de la sine. Înțelegeți că suntem stăpâni pe viitorul nostru și că reușita campaniei Salvați Roșia Montană aparține vouă, toți cei care credeți în dreptate” declara Eugen David, localnic din Roșia Montană.

Pentru a viziona clipul, accesați: Salvati Rosia Montana – Maia Morgenstern – YouTube

Citeste si

Leave a Comment