Home STIL DE VIATAFRUMUSETE Make-up artistul Elena Ciftci te invata cum sa realizezi un machiaj perfect I FOTO

Make-up artistul Elena Ciftci te invata cum sa realizezi un machiaj perfect I FOTO

by Mirela Dinica
0 comment

De cate ori nu le-ai invidiat pe femeile care au un machiaj impecabil sau pe vedetele care sunt machiate de renumiti make-up artisti. Elena Ciftci, make up artist, intelege ca cele mai multe dintre doamne si domnisoare sunt mereu pe fuga si nu isi permit sa piarda timpul in fata oglinzii asa ca te invata cum poti sa realizezi un asemenea machiaj acasa urmand doar cativa pasi simpli.

Make up artist-ul a tinut recent un curs de automachiaj,  pentru femeile care doresc sa se parfectioneze in arta machiajului, iar ca model a avut-o pe actrita Cristina Cioran care la randul sau si-a insusit tehnica de automachiaj.

„Eu la acest curs de machiaj am fost model, dar am avut ocazia sa invat mai multe tipsuri pentru a-mi realiza singura un machiaj perfect. De altfel, Elena este make-up artistul la care apelez atunci cand merg la evenimentele mondene si la emisiuni de televiziune ca invitat”, a declarat actrita Cristina Cioran.

Elena Ciftci este cea care i-a realizat actritei Cristina Cioran machiajul pentru Ok Magazine – Oscar Party, facand-o sa semene atat de bine cu Cameon Diaz.

Pasul 1

Începe machiajul prin aplicarea bazei, care, pe lângă faptul că oferă tenului un aspect proaspăt, protejează împotriva agresiunilor mediului. Baza constă în aplicarea fondului de ten, pentru uniformizare şi ascunderea imperfecţiunilor.Pentru un ten mat şi catifelat, încearcă un fond de ten HD care va fi foarte uşor aplicat cu ajutorul unui bureţel, începând din centrul feţei spre părţile laterale. Pentru început, se foloseşte o cantitate mică de produs, după care se mai adaugă treptat, în funcţie de efectul pe care vrei să-l obţii.

Pasul 2

Fondul de ten uniformizează perfect, dar dă tenului un luciu inestetic. De aceea, acesta nu este singurul produs folosit în etapa aplicării bazei, ci va fi completat de o pudră uşoară, cu rol în fixarea fondului de ten şi în îndepărtarea luciului dat de acesta. Va recomand ca pudra să fie aplicată într-un strat fin, puteti folosi cu încredere o pudra de bambus, pudra de orez. Alege o pudră transparentă, uşoară, într-o nuanţă naturală.

Pasul 3

Fardul de obraz vine să contureze uşor liniile şi trăsăturile feţei, aşa că vei avea neapărat nevoie de un astfel de produs în procesul de machiaj. Pentru a da tenului un plus de strălucire şi un uşor efect bronzant. Ai grijă şi la textura produsului: pentru tenul uscat foloseşte farduri de obraz spumă sau cremoase, iar pentru tenul gras alege fardurile pudră.

Pasul 4

Machiajul ochilor oferă privirii mai multă expresivitate şi întregului machiaj un plus de personalitate. Tonurile se aleg în funcţie de nuanţa irisului, de vestimentaţie sau de momentul zilei, dar, indiferent de culorile folosite, ai mereu în vedere crearea unei armonii perfecte. Pentru a obţine efectul de privire intensă,putem folosi un fard atât pe pleoapa superioară dar exact in pliul ochiului , fardul sa fie unul mat fara sidef( bej, crem, roz, mov, maro etc)formam o umbra mai exact cât şi pe cea inferioară, aplicamaproape de linia genelor un fard cu o nuanță mai închisă. Şi nu uita că orice machiaj al ochilor trebuie să se încheie cu folosirea rimelului, care va defini perfect genele. Începe de la baza genelor şi urcă spre vârfuri cu uşoare mişcări în zig-zag. Ca să eviţi supraîncărcarea genelor, nu aplica mai mult de două straturi de mascara.

Pasul 5

Indiferent de intensitatea machiajului folosit pentru ochi, buzele trebuie puse în valoare. Important e ca aplicarea să se facă fără să se depăşească marginile buzelor. Folosește un creion de contur apoi un ruj pentru a uniformiza culoarea.

Elena Ciftci este un make-up artist cu o vasta experiență în domeniul machiajului. 

Elena are formarea de baza la Iuliana Sandu, trainer din Chișinău, Masterclass Centrul de instruire publishing – Bridal Make Up style Iuliana Sandu, Masterclass -atelier Paris -tehnica acuarelei, tehnica creionului si tehnica eyelinerului,Masterclass Alexandru Abagiu -tendințe  in Make Up si un Masterclass in perfectionare tehnici cremoase si eyeliner by Natalia Clima.

Date contact-Elena Ciftci

Ciftcielena@yahoo.com, Str.Berna nr.7, Bucuresti 

tel. 0754211021

Facebook-Ciftci Elena Make Up artist, Site-www.ciftcielena-makeupartist.ro

Citeste si

Leave a Comment